Diari Més

Les aerolínies consideren que la quarantena anglesa serà devastadora per al turisme

Un de cada quatre turistes internacionals que visiten el país és del Regne Unit

Turistes desembarcant d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Girona-Costa Brava.

Ryanair, AeroportACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Línies Aèries (ALA) considera que la quarantena decretada pel Govern britànic per als qui tornin d'Espanya tindrà un «efecte devastador» per al sector aeri i el turisme, ja que un de cada quatre turistes internacionals que visiten el país procedeixen de Regne Unit.

Les aerolínies reaccionen així a la mesura activada aquest diumenge per Londres, que va implantar la quarantena de dues setmanes tant als turistes britànics que hagin passat les seves vacances a Espanya com als espanyols que resideixen al Regne Unit i que hauran d'adaptar la seva activitat laboral al confinament obligatori.

En declaracions al Canal 24 Hores de TVE, el president de l'ALA, Javier *Gándara, ha defensat que «atès que la pandèmia està anant a ritmes diferents», hauria estat més lògic «que s'hagués establert a nivell regional».

D'aquesta manera, «sí que s'hauria pogut posar algun tipus de restriccions en aquelles regions amb major nivell de rebrot, però no sobretot el territori nacional», i és que, en la seva opinió, la mesura del Govern britànic «tindrà un impacte devastador per a la indústria».

Segons les estimacions de *Exceltur conegudes aquest dilluns, la quarantena de Regne Unit juntament amb les dictades per Països Baixos i Noruega, a més de la recomanació francesa de no viatjar a Aragó i Catalunya, posen en perill ingressos del turisme estranger per a Espanya pròxims als 8.700 milions d'euros entre agost i setembre.

tracking