Diari Més
Paula López i Guillermo Mena

Autors del llibre 'Shhhugar baby'

«Volem demostrar que és possible 'pecar' amb el dolç seguint una dieta saludable»

Paula López Ortiz, graduada en ADE, i Guillermo Mena Sánchez, Doctor en Nutrició i Metabolisme, trenquen la visió clàssica  de les postres amb un receptari de dolços saludables i saborosos

Paula López i el doctor Guillermo Mena la setmana passada a Tarragona.

«Volem demostrar que és possible 'pecar' amb el dolç seguint una dieta saludable»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Què hi podem trobar, a Shhhugar baby?

—Guillermo Mena (G.M.): La idea va sorgir després de fer el meu anterior llibre Pim, pam ¡Fuego! Allà volíem demostrar que es poden fer receptes saludables i ràpides sense saber cuinar gaire. Però va quedar coix, perquè no contemplava les postres, els esnacs, els pastissos… en definitiva, els pecats. Així que, quan va començar el confinament, li vaig proposar a la Paula fer aquest llibre i s’hi va animar.

—Paula López (P.L.): Era el moment ideal perquè vam veure que tothom tenia aquesta necessitat de cobrir de manera saludable les ganes de menjar dolç. El que hem fet amb el llibre és elaborar receptes saludables perquè el lector pugui introduir el dolç de forma diària.

—Quin és el truc per reconvertir les receptes clàssiques de pastisseria en fórmules saludables?

—G.M.: D’entrada, volem aclarir que no hem de demonitzar el sucre, però el cert és que n’hi ha un sobreconsum. Al llibre demostrem que el podem retirar i aconseguir receptes igualment saludables. Una forma de substituir-lo és fer servir fruita de temporada, que és la que té més gust. O fruita semideshidratada. Els dàtils i les panses, per exemple, a mi no em diuen res, però quan les tritures, aporten un sabor dolç que no té repercussions sobre la salut. També hem fet servir iogurts edulcorats o edulcorants, però sempre en quantitats específiques, perquè sabem que molta gent no els sap usar, o té por de fer-los servir. Per això també cada recepta té un apartat d’informació nutricional.

—Quines receptes creuen que ens sorprendran més?

—P.L.: La meva preferida és el coulant, que hem elaborat a partir de xocolata sense sucre.

—G.M.: També el flam, les boles de gelat o els polos de gel, que ens permeten introduir la fruita.

—També tenen la capacitat de donar-nos plaer, saciar-n0s?

—P.L.: Sí, però el missatge principal que volem llençar és que aquest llibre pot complementar un estil de vida saludable. Volem demostrar que és possible pecar i perdre pes, complir amb els objectius que un s’ha programat quan segueix un patró d’alimentació saludable.

—A qui van adreçades, aquestes receptes?

—P.L.: Les receptes les hem fet pensant en les persones que venen a la consulta. Per exemple, esportistes. També són útils per al control de pes, per a la persona que vol pecar sense sentir-se culpable. També les poden seguir persones amb intoleràncies, amb diabetis, veganes, celíaques o que simplement no volen el sucre en la seva dieta.

—On es pot trobar el llibre?

—G.M.: La primera tirada s’ha exhaurit, estem esperant la segona remesa. La gent pot seguir-nos a les xarxes, i anunciarem la presentació i on trobar-los. També es poden reservar.

tracking