Diari Més

Rússia anuncia resultats reeixits d'una vacuna contra la Covid-19

Tots els voluntaris van desenvolupar una resposta immunitària com a resultat

Un metge manipulant unes mostres.

fàrmac, investigació, coronavirus, mostres, laboratori, medicamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Defensa de Rússia ha anunciat aquest dilluns la conclusió exitosa de la fase de proves clíniques d'una vacuna contra la Covid-19 realitzades conjuntament amb el Centre Nacional d'Epidemiologia i MicrobiologiaGamaleya.

«El matí del 20 de juliol un segon grup de voluntaris va ser donat de l'alta», ha assenyalat Defensa en un comunicat, on va precisar que les proves clíniques es van dur a terme a Moscou, a l'Hospital Militar CentralBurdenko.

«Resposta immunitària»

Segons la nota de premsa, «els resultats de les anàlisis mostren de manera inequívoca que tots els voluntaris van desenvolupar una resposta immunitària com a resultat de la vacuna». La vacuna no va causar complicacions ni efectes secundaris o reaccions indesitjades.

Els voluntaris van ser vacunats el passat 23 de juny i el pròxim 4 d'agost se'ls realitzaran una sèrie d'anàlisi de control per confirmar aquests resultats i la innocuïtat de la vacuna.

Més de 12.000 morts

Defensa va subratllar que aquestes proves clíniques de la vacuna es van dur a terme «en estricta concordança amb la metodologia científica i la legislació vigent, sense escurçar els terminis de la investigació, a fi d'evitar riscos posteriors».

D'acord amb les últimes dades oficials, a Rússia s'han registrat més de 770.000 positius per coronavirus i més de 12.300 defuncions a causa de la Covid-19.

tracking