Diari Més

Hong Kong supera rècord de noves infeccions en un sol dia, amb més de 100

El Govern local planeja augmentar la capacitat d'anàlisi de coronavirus al dia fins als 10.000

El Govern local planeja augmentar la capacitat d'anàlisi de coronavirus al dia fins als 10.000

Hong Kong supera rècord de noves infeccions en un sol dia, amb més de 100Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hong Kong va superar avui el seu rècord de contagis pel coronavirusSARS-*CoV-2en un sol dia des de l'inici de la pandèmia, amb més de 100 nous casos, enmig d'un rebrot que ha portat a les autoritats locals a decretar noves mesures restrictives per a evitar la propagació.

La cap de l'executiuhongkonés,CarrieLam, va anunciar en roda de premsa que tots els funcionaris, excepte aquells dedicats als serveis d'emergència, treballaran des de casa a partir d'aquest dilluns durant almenys una setmana.

Així mateix, serà obligatori l'ús de màscara en llocs tancats, quan fins ara només ho era en el transport públic.

«La situació és crítica i no hi ha mostres que s'estigui controlant. Tenim una nova onada de transmissió, i aquesta és molt més greu», va asseverarLamdavant els periodistes.

Sense comptar els casos anunciats avui, el número d'infectats pel coronavirus confirmats ara com ara a Hong Kong és de 1.778 (dels quals almenys 12 van morir per la COVID-19), la qual cosa suposa que s'ha superat el nombre de contagis que la ciutat semiautònoma va registrar a conseqüència de la Síndrome Respiratòria Aguda i Greu (SARS, en anglès) en 2003, 1.755.

Aquest dissabte, les autoritats sanitàries d'Hong Kong van detectar altres 64 nous contagis, pels 58 en la vespra i els 67 del dia anterior, en un moment en el qual sembla empitjorar-se el rebrot detectat fa dues setmanes en laexcoloniabritànica.

tracking