Diari Més

Clotet creu que «Madrid no està dient tota la veritat» i parla de «possibles manipulacions» en les xifres de positius

El doctor es mostra contrari al tancament cultural i aposta per «modelar aquesta mesura»

Clotet creu que «Madrid no està dient tota la veritat» i parla de «possibles manipulacions» en les xifres de positiusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, considera que «Madrid no està dient tota la veritat» i parla de «possibles manipulacions per interessos» en les dades de positius per coronavirus a la comunitat. En declaracions al programa ‘Via Lliure’ de Rac1, s’ha mostrat sorprès de com «no s’adonen que el que diuen no pot ser». A parer seu, «s’han quedat molt curts a l’hora de donar els valors de les persones infectades». «Les motivacions no les vull interpretar, per no entrar en conflictes», ha afegit. El doctor s’ha mostrat contrari al cessament de l’activitat cultural en les àrees territorials afectades pel rebrot de la pandèmia i ha apostat per «modelar aquesta mesura».

Bonaventura Clotet ha subratllat que teatres, cinemes i sales de concerts han fet un esforç «molt rigorós perquè tothom portés mascareta i perquè hi hagués una distància suficient entre una persona i una altra». «Jo crec que amb les mesures que s’han portat a terme en el món de la cultura, és almenys més segur que un restaurant molt apretat o un avió», ha assegurat.

Clotet ha considerat que per fer front a la pandèmia de forma més afectiva «s’hauria de prioritzar la salut pública i deixar de banda egos i problemes de relacions entre grups polítics i entre ajuntament i Generalitat» i que «la gent pogués veure que el que es busca és contenir aquest rebrot». El doctor creu que els «ciutadans estan molt cansats» perquè «el confinament ha estat molt traumàtic». Davant d’això ha dit que les «ordres haurien de ser molts més concretes, no tantes recomanacions», i que haurien d’anar acompanyades «d’un raonament basat en dades epidemiològiques clares». «La gent ho entendria millor», ha conclòs.

tracking