Diari Més

Salut adverteix que el següent pas és el confinament domiciliari i podria ser abans de 15 dies

El director de la unitat de seguiment del coronavirus admet que pot ser «un error» no haver prohibit les sortides de Barcelona

Jacobo Mendioroz en una imatge d'arxiu

Salut adverteix que el següent pas és el confinament domiciliari i podria ser abans de 15 diesYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la unitat de seguiment del coronavirus de la Generalitat,JacoboMendioroz, ha admès aquest dissabte que potser ha estat «un error» no haver prohibit les sortides de Barcelona.

Després de l'anunci de la Generalitat aquest divendres de mesures restrictives per a la contenció dels rebrots de coronavirus detectats a Catalunya,Mendiorozha advertit que «el següent pas és el confinament domiciliari». «Podria ser abans de 15 dies», ha dit, i ha instat a la ciutadania a complir amb les restriccions per a evitar arribar a aquest punt.

Mendiorozdefensa que el confinament és la millor via per a frenar l'avanç del virus. «Realment no tenim altres eines de protecció de la ciutadania». La petició de confinament delGoverna la població és una recomanació, però avisa que si la gent «no respecta la recomanació de no sortir de Barcelona pel fet de no estar prohibit, es pot considerar un error».

Sortir de l'àrea metropolitana, adverteix, podria implicar un augment considerable dels contagis. «Si a conseqüència de la sortida dels barcelonins aquest cap de setmana, surten de cop la setmana següent 300 casos als pobles de la costa, farà falta prendre alguna mesura».

D'altra banda,Mendiorozha anunciat un aplicatiu web perquè les persones amb símptomesautodeclarenels seus contactes. «En qüestió de dies sortirà un aplicatiu web a través del qual una persona amb símptomes puguiautodeclararels contactes que té, de manera que se'n digui a tota velocitat per a poder aïllar-los».

Quant a la gestió de la crisi sanitària,Mendiorozconsidera que «no es pot parlar es fracasso o d'un gran error si mirem a països del nostre entorn, com poden ser els EUA, el Brasil o l'Índia.

tracking