Diari Més

Esborren els dibuixos de Banksy a favor de la mascareta per «vandalisme»

Transport for London ha ofert a l'artista fer una nova versió «en un lloc adequat»

Una de les rates de Banksy abans de ser eliminades per un netejador del metro de Londres.

Esborren els dibuixos de Banksy a favor de la mascareta per «vandalisme»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del metro de Londres han esborrat els dibuixos que l'artista de carrerBanksyva realitzar aquest dimarts en un dels vagons per a conscienciar sobre l'ús de la mascareta en el transport públic, a fi d'evitar la propagació de la COVID-19.

Per quanBanksyva publicar a les xarxes socials un vídeo que mostrava la seva última obra, el personal de neteja deTransportforLondon(TFL), l'empresa que gestiona el servei de metro en la capital britànica, ja l'havia eliminat, va indicar la companyia.

Un portaveu deTFLva afirmar que apreciaven «la intenció deBanksyd'encoratjar a les persones al fet que es cobreixin la cara», però va agregar que el seu treball va ser retirat a causa de la seva «estricta políticaantigraffiti».

Segons el diariThe Times, la pintura va ser tractada «com qualsevol altre cas de vandalisme» per netejadors que probablement desconeixien la seva importància cultural, ja que les obres del desconegut artista poden aconseguir sumes milionàries.

«El tren va ser posat fora de servei. Ho van netejar tot, i tan aviat com va estar net, ho van posar novament en servei per a minimitzar la interrupció de la xarxa. Dubto que sabessin de què es tractava... no sol ser unBanksy», va dir una font deTFLcitada pel rotatiu, que va agregar que en «la situació actual» els treballadors s'afanyen més que mai a mantenir les instal·lacions higienitzades.

TransportforLondonha ofert aBanksyla possibilitat de produir «una nova versió del seu missatge» per als usuaris del metre «en un lloc adequat».

En un vídeo publicat a Instagram sota l'eslògan «Ifyoudon'tmask,youdon'tget»(Si no et poses la màscara, no puges),Banksyapareixia amb un vestit de protecció blanc, caputxa, armilla taronja reflectora, guants, mascareta i ulleres, utilitzant plantilles i esprai negre per realitzar els dibuixos de les seves característiques rates en diverses zones del vagó.

Un dels animals apareixia escopint un líquid verd que simulava la propagació del virus, mentre un altre usava la mascareta com a paracaigudes i un tercer es cobria el rostre amb ella.

Durant l'enregistrament se'l podia veure escrivint el seu nom amb grans lletres verdes sobre la porta que separa el vagó de la cabina del conductor i com abandonava el lloc creuant-se amb diversos passatgers.

A Anglaterra és obligatori cobrir-se el rostre en el transport públic des del passat 15 de juny, i a partir del 24 d'aquest mes haurà de fer-se també a tots els comerços sota multes de fins a 100 lliures (uns 110 euros).

tracking