Diari Més

Política

El CIS reforça al PSOE i Podemos però també al PP

Vox i Cs són els que més baixen i l'independentisme es manté estable

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

president del govern espanyol, Pedro SánchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques del mes de juliol reforça als dos partits del Govern, PSOE i Unidas Podemos, que pugen entre els dos 1,6 punts, però també al PP, que guanya 1,2 punts, mentre castiga a Vox i a Ciutadans.

L'enquesta, elaborada mitjançant 3.000 entrevistes telefòniques entre els passats 1 i 9 de juliol, concedeix al PSOE un 32,1% en estimació de vot -nou dècimes més que al juny- seguit del PP, amb un 21,2%, enfront del 20,0 de l'anterior sondeig.

La diferència entre els dos principals partits continua sent de gairebé onze punts, encara que els populars retallen unes dècimes de distància respecte al mes passat.

Unidas Podemos, que aquest cap de setmana ha sofert una dura garrotada a les eleccions basques i gallegues, tornaria a ser la tercera força política desbancant a Vox, amb un 12,1% dels vots enfront del 11,4 del mes passat.

El partit de Santiago Abascal continua la seva senda descendent dels últims sondejos i perd gairebé un punt fins al 11,6%.

Fenomen similar al del Ciutadans, que torna a perdre marxa en comparació amb anteriors enquestes i es queda en el 8,8% en estimació de vot, sis dècimes menys que al juny.

La sisena força política torna a ser ERC, amb el 2,7% -una dècima més-, seguit deJxCatque puja tres dècimes i escala fins al 1,5% en estimació de vot.

Canvis menors en la resta de forces minoritàries. PNB obtindria, segons el CIS, un 1,3%, una dècima menys, la mateixa caiguda queBildu, amb un 0,8.

Más País perd quatre dècimes, del 1,3% de juny al 0,9 de juliol, la CUP obtindria un 0,6; CC-NC, un 0,4%; el mateix percentatge queNa+, mentre que el BNG trauria un 0,7% en estimació de vot.

tracking