Diari Més

Desenvolupen una aplicació per detectar la correcta col·locació de mascaretes

El projecte INTEMASC compta amb la col·laboració de l'Hospital General d’Ontinyent (GEQUO)

Una mujer prueba una mascarilla en un comercio

mascaretaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) treballen en el desenvolupament d'una aplicació mòbil per detectar la correcta col·locació de la mascareta mitjançant intel·ligència artificial.

El projecteINTEMASC, liderat pels professors i investigadors Jesús Tomás i Jaime Lloret, compta amb la col·laboració del grup d'infermeria de quiròfan de l'Hospital General d’Ontinyent (GEQUO), centre adscrit aFISABIO.

A més de conscienciar a la població de la importància de la seva correcta col·locació, els resultats del projecte serviran per desenvolupar futures solucions innovadores en el camp de la intel·ligència artificial, ha informat la UPV.

L'efectivitat de les mascaretes depèn del seguiment d'unes mesures generals d'higiene entre la qual destaca la cobertura adequada de la boca i el nas, bloquejant les gotes de partícules grans i esquitxades que poden contenir gèrmens, segons expliquen els responsables d'aquest projecte.

Amb l'appINTEMASC, l'usuari podrà verificar l'ajust de la mascareta a través de la cambra del mòbil de manera ràpida i senzilla.

L'aplicació detectarà mascaretes higièniques i quirúrgiques, encara que això dependrà dels resultats obtinguts en la fase d'experimentació, i es podrà ampliar a altres tipus.

L'objectiu final del projecte és desenvolupar un sistema de reconeixement d'imatges que permeti detectar si una mascareta està correctament ajustada.

En la primera etapa, es recopilaran les fotografies preses pels usuaris a través de l'app amb la mascareta correcta i incorrectament col·locada i un grup d'experts les etiquetaran indicant els problemes de col·locació detectats mitjançant una segona aplicació mòbil.

Els problemes que es tractaran de detectar són: sense mascareta, no simètrica, mal estesa, sota el pont nasal, sota el nas, ulleres per sota, ajustar coll, barba, mal ajust nasal, goma mal col·locada i buit lateral.

Finalment, s'obtindrà la versió final de l'aplicació en fase beta per a Android, la qual una vegada testada i validada s'implementarà per aiOS.

Qualsevol persona pot col·laborar amb el projecte ja que només cal descarregar-se l'aplicació gratuïtaINTEMASCal Play Store i fer-seselfiesamb la mascareta correcta i incorrectament col·locada.

Amb totes elles es crearà una base de dades que permetrà desenvolupar l'aplicació definitiva de reconeixement d'imatges per verificar l'ajust de la teva mascareta.

Les fotografies seran tractades de forma totalment anònima i només seran utilitzades per als fins descrits al projecte.

El projecte pretén aconseguir resultats en investigació en intel·ligència artificial i obtenir dades estadístiques sobre l'ús de la mascareta, la qual cosa permetrà desenvolupar futures solucions innovadores en aquests camps d'investigació.

tracking