Diari Més

Extremadura fa obligatori l'ús de mascaretes, amb multes de fins a 6.000 euros

La mesura s'ha pres després de nous contagis vinculats a festes, reunions i esdeveniments d'oci

Les mascaretes seran obligatòries als centres de treball.

Extremadura segueix els passos de Catalunya i fa obligatori l'ús de mascaretes, amb multes de fins a 6.000 eurosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ús de la mascareta és obligatori a Extremadura des d'aquesta mitjanit per a totes les persones majors de 6 anys amb independència que es respecti la distància de seguretat i amb la finalitat d'evitar una transmissió comunitària descontrolada del virus en la comunitat autònoma.

La Conselleria de Sanitat i Serveis Socials va adoptar ahir aquesta decisió després dels contagis que s'estan detectant a la regió vinculats a festes, reunions i situacions d'oci en els quals no s'han respectat les mesures de seguretat.

«El relaxament d'uns pocs pot ser el motiu de preocupació d'uns molts o que tornem a situacions anteriors», va assenyalar el conseller, José María Vergeles, que va advocar per prendre mesures amb «contundència» i «urgència» veient el que està passant en altres comunitats autònomes i atès que la situació a Extremadura «encara és bona».

L'ús de la mascareta serà obligatori, encara que es mantingui la distància social, en parcs, piscines, centres de treball, botellons i terrasses, entre altres espais, i els qui incompleixin aquesta norma podran enfrontar-se a multes lleus -ha recordat els 100 euros fixats en la normativa de nova normalitat- però també a sancions de fins a 6.000 euros en funció del risc que hagin ocasionat a la salut pública.

No obstant això, es mantenen les excepcions recollides en la normativa de la nova normalitat, com per exemple per a les persones amb malaltia mental o respiratòria, a les quals ha afegit les persones que estiguin menjant en un restaurant o estiguin corrent, però no les que estiguin passejant pel camp.

tracking