Diari Més

TEcnologia

Apple registra una patent perquè els seus dispositius serveixin com un passaport

La companyia planeja la creació d'una identitat digital vinculada a un telèfon intel·ligent

La companyia desenvolupa tyecnologia per a verificar l'identitat de l'usuari del telèfon.

Apple registra una patent perquè els seus dispositius serveixin com un passaportPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina de Patents dels Estats Units ha fet públiques una sèrie de sol·licituds de patents presentades per la companyia Apple d'un sistema basat en un dispositiu capaç de reemplaçar els passaports dels usuaris de manera segura.

En una sèrie de sol·licituds de patent titulades '*Identity Credential Verification Techniques', Apple detalla diferents mètodes per a registrar i confirmar la identificació d'un usuari. «Un dispositiu que implementa un sistema per a usar una reclamació d'identitat verificada pot incloure almenys un processador configurat per a rebre un vector de resposta corresponent a un reclam verificat d'un usuari d'un dispositiu», assenyala una de les sol·licituds de patent.

«La reclamació verificada comprèn múltiples camps de dades per a identificar a l'usuari i ésser un certificat digital signat per un servidor, la reclamació verificada està associada al dispositiu», afegeix.

Segons explica la companyia en la sol·licitud de patent, el sistema «permet a un usuari obtenir una reclamació verificada d'identitat que serveix com una identitat digital per a l'usuari, que inclou informació per a identificar a l'usuari (per exemple, informació que va ser proporcionada per l'usuari i verificada per un o més sistemes) i això pot reutilitzar-se en diferents proveïdors de serveis».

Així mateix, en el document Apple ofereix detalls sobre les diferents formes en les quals es poden transmetre les dades dels usuaris de manera segura.

El passat 22 de juny, Apple va presentar la nova versió del sistema operatiu dels seus mòbils iPhone, iOS 14. Entre altres coses, l'aplicació CarPlay ha introduït amb iOS 14 la possibilitat d'utilitzar el telèfon com a substitut de les claus per a obrir el cotxe quan els usuaris s'acosten amb el dispositiu.

Aquesta funció arribarà també a iOS 13, se situa en una secció segura del sistema operatiu i pot ser desactivada en remot, en cas que els usuaris perdin el seu telèfon mòbil.

tracking