Diari Més

Patrimoni

Les Ciutats Patrimoni de la Humanitat demanaran a l'Estat disposar del seu superàvit

Un pla de turisme vol fomentar les visites provinents del mercat intern espanyol

Imatge de la ciutat de Baeza, on s'ha celebrar l'assemblea de les ciutats Patrimoni de la Humanitat.

Les Ciutats Patrimoni de la Humanitat demanaran a l'Estat disposar del seu superàvitViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya reclamarà per escrit al Govern de l'Estat que els ajuntaments puguin disposar del seu superàvit, segons s'ha decidit en l'assemblea general celebrada aquest dissabte a Baeza (Jaén).

El president del grup i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha assenyalat que van «tots a l'una» i ha defensat que aquesta reclamació és el «just», ja que la Constitució empara l'autonomia local i fer amb els impostos que recapten el que necessitin per a serveis.

Ha explicat als periodistes que porten anys recordant que aquestes ciutats tenen despeses extraordinàries per a conservar els edificis històrics o per a, per exemple, instal·lar contenidors d'escombraries en centres històrics.

La primera Assemblea General presencial després de la fi de l'estat d'alarma ha començat amb un minut de silenci en record de totes les persones mortes a causa de la COVID-19.

Les 15 ciutats que conformen el Grup han aprovat un pla de turisme dirigit al mercat nacional fins a final d'any i la reactivació de les activitats culturals.

Acompanyat pels alcaldes de Mèrida, Salamanca, Cuenca i San Cristóbal de la Laguna, que componen l'Executiva del grup, a més de per l'alcaldessa de Baeza, ciutat que ha acollit la trobada, Ruiz ha explicat l'activació d'aquest pla de turisme, dirigit al mercat nacional fins a final d'any, que compta amb la campanya de publicitat més important que han fet.

Tot el pressupost d'activitats promocionals que s'han suspès per la pandèmia es dedicarà a aquesta campanya (243.000 euros) i a partir de gener es tornarà a activar per al mercat internacional de la mà de Turespaña, ha assenyalat.

Entre els acords del grup s'inclou també dedicar la subvenció nominativa del Ministeri de Turisme a un pla estratègic post covid-19 i una altra subvenció del Ministeri de Cultura a protocols de seguretat en els centres històrics, a millorar la senyalística de Patrimoni de la Humanitat d'aquestes ciutats i a nous mapes turístics adaptats a la normativa i recomanacions de la Unesco.

El president ha assegurat que ha estat «difícil» canviar la norma de funcionament durant la pandèmia després de 27 anys, però s'ha decidit prolongar la Presidència actual fins al 31 de desembre i, a partir de gener de 2021, passarà a presidir el grup la ciutat de Mèrida.

tracking