Diari Més

Pandèmia

El Segrià suma 74 nous positius per covid-19 en 24 hores

Un equip d'Atenció Primària realitza cribratges a les residències a causa del nou confinament

Una de les treballadores de la residència d'Aitona fent-se la prova PCR.

El Segrià suma 74 nous positius per covid-19 en 24 horesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Segrià ha sumat 74 nous positius per covid-19 en 24 hores i acumula 2.615 casos des de l'inici de la pandèmia (341 a residències). La retrospectiva mostra 13 casos de dilluns, 62 de diumenge i 66 de dissabte, tot i que aquestes xifres van creixent amb les hores. El pic de casos declarats en els últims dies va ser divendres, amb 134, seguit de dijous, amb 112. Dels positius detectats en les últimes dues setmanes, 10 són en residències, 9 dels quals confirmats el 4 de juliol. Pel que fa a les defuncions, la comarca en registra 136 entre confirmats i sospitosos, l'última amb data de 22 de juny. D'aquesta xifra de morts, 54 són en residències, 75 en hospitals o sociosanitaris, 4 al domicili i 3 consten com a no classificats.

El creixement de casos confirmats a Lleida en les últimes 24 hores és de 83, arribant als 4.041 positius. De moment n'hi ha 16 que estan classificats en el dia 6 de juliol, 69 del dia 4 i 72 del dissabte 4 de juliol.

Tornen els cribratges a les residències al Segrià

Un equip d'Atenció Primària de Lleida repeteix aquests dies els cribratges en residències del Segrià a causa del confinament de la comarca per l'augment de casos de covid-19. Esperen poder fer testos a tots els usuaris i treballadors dels 33 centres de gent gran del Segrià en dues setmanes. La coordinadora de l'equip de mostres d'Atenció Primària de Lleida, Blanca Aguarod, ha explicat que dissabte van fer els primers PCR en una residència on s'havien detectat persones amb simptomatologia de coronavirus i ahir es van fer testos a dues més sense casos sospitosos. De moment s'han fet proves PCR en centres de Torres de Segre, Alpicat i Lleida i aquest dimarts estan fent testos a la vuitantena d'usuaris i treballadors d'un centre d'Aitona.

Aguarod ha explicat que s'ha començat per les residències del Baix Segre perquè és la zona més afectada per la pandèmia, per la seva proximitat amb la Franja, tot i que de moment, en cap d'elles hi ha persones amb simptomatologia.

Està previst que demà dimecres es reforci l'equip de mostres amb dues persones més que baixaran de la regió sanitària del Pirineu. Dimecres faran proves PCR a la residència d'Alcarràs.

tracking