Diari Més

Pandèmia

Austràlia decreta el confinament durant sis setmanes a Melbourne per un rebrot

Aquest dimarts s'han registrat 191 nous casos a l'estat de Victoria

de 4,9 milions d'habitants, després d'un rebrot de la COVID-19.

Austràlia decreta el confinament durant sis setmanes a Melbourne per un rebrotEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats australianes han anunciat avui que imposaran des de la mitjanit del dimecres el confinament durant sis setmanes a Melbourne, amb prop de 4,9 milions d'habitants, després d'un rebrot de la COVID-19.

El cap de l'Executiu de l'estat australià de Victoria, DanielAndrews, la capital del qual és Melbourne, ha anunciat la mesura amb l'objectiu de controlar l'expansió dels nous contagis, que aquest dimarts han registrat en aquesta jurisdicció 191 nous casos, la majoria per contagis locals i almenys 37 vinculats a focus desconeguts.

Andrews, el govern del qual ja va imposar mesures dràstiques durant la part més dura de la pandèmia a Austràlia, també ha anunciat elreconfinament del municipi deMitchell, situat a 77 quilòmetres de Melbourne, per l'alt nombre d'infeccions en aquesta àrea rural.

El polític ha recalcat que els habitants de Victoria han de «ser realistes sobre les circumstàncies que afrontem. Hem de ser clars entre nosaltres que això no ha acabat. Pretendre que ha passat perquè així ho volem no és la resposta. Això és part del problema».

Les autoritats han anunciat el tancament de les fronteres entre els estats australians de Victoria i Nova Gal·les del Sud, els més poblats i els principals motors econòmics del país, per primera vegada en 100 anys i que entra en vigor aquesta mitjanit.

La vigilància de la frontera amb Nova Gal·les del Sud, que s'estén a l'interior al llarg de 4.635 quilòmetres, estarà a càrrec d'uns 650 agents de la Policia, amb l'assistència d'uns cent soldats.

Les autoritats australianes a més han desplegat altres 260 militars per ajudar amb les tasques de logística i les proves per detectar la COVID-19 a l'estat de Victoria, l'economia del qual representa un 23 per cent del PIB australià.

Les autoritats de Victoria tenen previst continuar amb el seu programa de proves massives per detectar la COVID-19, especialment en nou edificis d'habitatges públics a Melbourne, on unes 3.000 persones estan sotmesos des del dissabte passat a un confinament molt més estricte que les dotze àrees aïllades en aquesta ciutat pel rebrot.

«L'estratègia és completar les proves el més aviat possible, una vegada completades, aquests nou edificis podran tenir les mateixes restriccions que la resta de Melbourne», ha indicat Andrews.

Victoria, que afronta des de fa més de dues setmanes una crisi per aquest rebrot de COVID-19, registra més de 2.800 infeccions dels més de 8.500 que té Austràlia, xifra que inclou 22 dels 106 morts al país des de l'inici de la pandèmia.

tracking