Diari Més

Judicial

Aprovat el pla de xoc per reactivar l'activitat dels jutjats que estarà dotat amb 50 milions d'euros

Es desplegarà en dues fases i afectarà a un total de 315 jutjats

Pla contrapicat de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona.

justicia audiencia judici tarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha aprovat a la reunió del Consell de Ministres d'aquest dimarts el pla de xoc per reactivar l'activitat dels jutjats després de l'aturada del coronavirus dotat amb 50 milions d'euros. Es desplegarà en dues fases i afectarà a un total de 315 jutjats. En la primera fase, de l'1 de setembre al 31 de desembre del 2020, la intervenció es farà en els jutjats amb una major càrrega de treball. S'aplicaran mesures d'autoreforç en aquells en què hi hagi un volum de treball superior al 130% del mòdul d'entrada determinat pel CGPJ. El personal que participi en aquests programes tindrà una retribució extraordinària.
També es desplegaran reforços externs en els òrgans judicials que assumeixin un volum superior al doble així com en aquells amb xifres elevades de causes pendents. També es contemplen mesures estructurals com la creació de 21 nous òrgans judicials per absorbir i minimitzar l'impacte de l'increment dels procediments.

La segona fase, a partir de l'1 de gener del 2021, s'anirà modulant en funció de l'evolució de la primera. El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha dit en roda de premsa que es farà un seguiment constant de l'evolució d'aquest pla d'actuacions per objectius.

tracking