Diari Més

Economia

Amplien el termini per demanar les moratòries de lloguer i hipotecària

El Consell de Ministres també allarga el període de sol·licitud de pròrroga del contracte de lloguer i la garantia de subministrament

Imatge de diversos habitatges a Tarragona.

habitatges a Tarragona, moratòries de lloguer i hipotecàriaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres d'aquest dimarts ha aprovat allargar fins al 30 de setembre el termini per demanar la pròrroga extraordinària de sis mesos dels contractes de lloguer, amb les mateixes condicions. També amplia el termini per sol·licitar la moratòria del pagament del lloguer quan els propietaris siguin grans tenedors o empreses públiques i la moratòria del deute hipotecari. En el cas del lloguer, fins al 30 de setembre, i el d'hipoteques fins al 29 del mateix mes. La moratòria hipotecària, de tres mesos, tindrà un funcionament seqüencial en relació amb el del sector bancari, de nou mesos. D'altra banda, s'amplia el període de percepció del bo social i la garantia de subministrament d'energia elèctrica, aigua i gas.

Aquestes dues mesures també seran fins al 30 de setembre. Es tracta de mesures del denominat «escut social» que l'executiu de Pedro Sánchez va aprovar durant l'estat d'alarma. El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ho ha explicat en roda de premsa en què ha defensat que cal «seguir protegint també els més vulnerables».

«Aquest govern ha construït un escut social segurament millorable i limitat però sense precedents», ha afirmat Iglesias, que ha remarcat que les mesures que s'han aprovat «no només responen a criteris de justícia social» sinó que també ho fan per una «necessitat d'eficàcia econòmica».

Moratòria hipotecària

Pel que fa a la moratòria hipotecària d'habitatge habitual, d'una duració de tres mesos, es podrà demanar fins al 29 de setembre. Fins ara, s'ha concedit a més de 200.000 persones, el 83% dels sol·licitants. Fins al mateix dia també s'amplia el període per demanar una moratòria als crèdits sense garantia hipotecària que fins ara s'ha concedit a 364.000 sol·licitants, el 85%.

Mesures per al lloguer

En relació amb el lloguer, s'amplia el termini fins al 30 de setembre per sol·licitar el pagament de la mensualitat a grans tenedors això com la pròrroga del contracte amb les mateixes condicions. També s'amplia l'accés al bo social i la garantia de subministraments. Iglesias ha recordat que la paralització dels desnonaments està vigent fins al 2 d'octubre.

tracking