Diari Més

Meteorologia

Un potent anticicló deixa temperatures de fins a 40 graus a Espanya

La major incidència es preveu al centre i sud peninsular

Un home camina aquest diumenge per una font de Còrdova

Un potent anticicló deixa temperatures de fins a 40 graus a EspanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presència d'un potent anticicló en superfície sobre les Açores, que s'estén sobre Europa occidental amb baixes pressions d'origen tèrmic sobre la península, deixa aquest cap de setmana temperatures molt altes en bona part d'Espanya, fins a 41 graus en punts d'Andalusia i Extremadura.

Segons publica l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet)a la seva pàgina web, gairebé una vintena de províncies de vuit comunitats autònomes es troben aquest diumenge amb avisos meteorològics per temperatures elevades, de nivell taronja -risc important- a Càceres, Badajoz, Còrdova i Sevilla.

Els termòmetres mantenen aquest dilluns a vuit comunitats autònomes -Andalusia, Aragó, Comunitat de Madrid, Galícia, Catalunya, Castella i Lleó i Castella-la Manxa i Extremadura- en alerta taronja i groga, per valors que aconseguiran en alguns llocs els 42 graus.
La major incidència es preveu al centre i sud peninsular, amb les províncies de Sevilla, Jaén, Còrdova, Huelva, Cadis, Càceres, Badajoz, Madrid, Toledo, Ciudad Real, Àvila, Salamanca i Las Palmas de Gran Canaria, on es rondaran i fins i tot superaran els 40 graus durant els pròxims dies.
tracking