Diari Més

Obituari

Mor el compositor italià Ennio Morricone als 91 anys

Ha signat algunes de les bandes sonores més memorables de la història del cinema  

Ennio Morricone

Mor el compositor italià Ennio Morricone als 91 anysEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compositor italiàEnnioMorriconeha mort avui als 91 anys en una clínica de Roma per les complicacions d'una caiguda soferta en els últims dies, han confirmat a Efe fonts de la família.

Morricone(Roma, 1928) ha morta durant la nit a la clínica CampusBiomedicode la capital, on es trobava després que fa uns dies sofrís una fractura de fèmur per una caiguda.

El llorejat mestre, cèlebre per les seves composicions per pel·lícules com la «Trilogia del Dòlar» de SergioLeone, havia estat guardonat amb el Premi Princesa d'Astúries de les Arts 2020 al costat d'un altre dels grans compositors, l'estatunidenc John Williams.

Un dels seus quatre fills, MarcoMorricone, ha explicat a Efe que el funeral serà «estrictament privat». En un comunicat difós als mitjans la família assegura que es pretén respectar «el sentiment d'humilitat que sempre ha inspirat els actes de la seva existència».

El músic «ha conservat fins a l'últim moment una plena lucidesa i gran dignitat» i s'ha pogut acomiadar de la seva esposa, Maria, que l'ha acompanyat en tot moment.

Morriconeha signat algunes de les bandes sonores més memorables de la història del cinema. Inoblidables són els seus temes per al pare del «Spaghetti western», SergioLeone, en aquella «Trilogia del Dòlar» protagonitzada perClintEastwood: «Perun pugnodidollari»(1964), «Perqualchedollaroinpiù»(1965) i «Ilbuono,ilbrutto,ilcattivo»(1966).

Entre els seus centenars de creacions destaquen la que va fer per «NuovoCinemaParadiso»(1988) del seu amicGiuseppeTornatore, «Themission»(1986) o «Novecento»(1976), de BernardoBertolucci.

Al 2006Morriconeva coronar la seva portentosa carrera amb l'Óscar honorífic. I una dècada després, en 2016, el va guanyar per la banda sonora que va crear per al western «TheHatefulEight»(2015) de Quentin Tarantino, una composició que li valdria altres reconeixements com un Globus d'Or o elBaftade l'Acadèmia Britànica.

tracking