Diari Més

Societat

Les comunitats de propietaris ja poden sol·licitar crèdits al 2% d'interès per finançar obres de rehabilitació

La línia està dotada amb 100 MEUR i el termini d'amortització serà de màxim quinze anys

Els veïns van fer la dació a l'entitat l'any 2012 i ara pagaven un lloguer social.

desnonament, porta, casa, habitatge, panyPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secretaria d'Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'Agència d'Habitatge de Catalunya (AHC), ha obert la convocatòria perquè les comunitats de propietaris puguin accedir a una línia de crèdit per finançar les inversions en rehabilitació, eficiència energètica i accessibilitat. La línia de finançament està dotada amb cent milions d'euros i els préstecs compten amb un tipus d'interès fix sobre el qual s'aplica una bonificació per part de l'AHC. El termini d'amortització serà de màxim quinze anys. Amb aquesta línia, la comunitat disposa dels diners abans d'iniciar les obres i cada propietari és responsable només per la seva quota de propietat davant la comunitat, i aquesta davant l'ICF.
Per poder accedir a aquests préstecs, les comunitats de propietaris han de ser solvents, han d'acreditar un índex de morositat igual o inferior al 5% i, només excepcionalment, es podran valorar operacions per a comunitats de propietaris amb morositat de fins al 8%.

L'import mínim del préstec i dels pressupostos de les obres de rehabilitació ha de ser igual o superior als 30.000 euros pel conjunt de la comunitat de propietaris i no pot sobrepassar el màxim de 20.000 euros per habitatge.

Aquest dilluns també s'ha obert la convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial. Les obres subvencionables són aquelles que milloren l'eficiència energètica i la sostenibilitat i les que fomenten la conservació, la millora de la seguretat i l'accessibilitat dels edificis.

tracking