Diari Més

La Xina acusa Espanya de ser l'origen de la Covid-19

Un metge xinès desmarca Wuhan com el focus inicial de la pandèmia

Imatge d'una metgessa a un hospital de Wuhan

Wuhan revisa la xifra de morts i afegeix 1.290, un 50% més de les anunciadesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Experts xinesos van insistir aquest divendres que qualsevol recerca sobre els orígens de la pandèmia del Covid-19 no ha de limitar-se a la Xina, assenyalant a Espanya com a principal origen del virus.

Wang Guangfa, metge especialista en malalties respiratòries en un hospital de Pequín i assessor del Govern xinès, va ser qui va realitzar aquestes declaracions al diari oficialista xinès The Global Times. L'OMS també hauria d'anar a Espanya, va assenyalar Wang. L'assessor sanitari del Govern va recordar que s'havia detectat la presència de covid-19 en les aigües residuals de Barcelona en unes mostres de març de l'any passat, és a dir, nou mesos abans que el brot comencés a Wuhan.

Les seves declaracions en les quals acusa a Espanya de ser el principal exportador de la Covid-19, també van ser recollides per la premsa britànica, en mitjans com The Telegraph o el diari The Sun. El Regne Unit és el país d'Europa que més ha patit la pandèmia amb més de 44.000 morts i just aquest cap de setmana celebrava la reobertura dels pubs i els pròxims viatges sense quarantenes.

tracking