Diari Més

Policial

Set detinguts en l'operatiu policial a l'Eixample contra un grup que feia estafes per internet

La policia calcula que hi hauria més de 200 víctimes i que el total del frau supera el mig milió d'euros

Un agent dels Mossos d'Esquadra

Un agent dels Mossos se salta el confinament i acaba amonestatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set persones de nacionalitat brasilera han estat detingudes per la policia en el marc d'un dispositiu al districte barceloní de l'Eixample contra un grup que feia estafes per internet. Segons fonts policials, l'operació continua oberta i no es descarten més detencions. La policia indica que el total de l'estafa supera el mig milió d'euros i que hi ha més de 200 persones afectades. Aquest divendres al matí agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han fet escorcolls en diversos domicilis. A més de les detencions, els escorcolls han permès comissar molta documentació, targetes de crèdit brasileres i canadenques i material per clonar-les.
Fonts policials han explicat que els dos cossos fa temps que estaven investigant conjuntament aquesta organització, formada majoritàriament per ciutadans brasilers. Els investigats captaven dades personals i bancàries dels ciutadans, falsificaven targetes de crèdit i dèbit, demanaven crèdits a nom d'altres persones i compraven electrodomèstics i aparells tecnològics per després revendre'ls.

La policia investiga els detinguts per pertinença a organització criminal, estafa, ús de targetes fraudulentes, falsedat documental i receptació. Tutela les actuacions el jutjat d'instrucció 19 de Barcelona.

tracking