Diari Més

Simón diu que la Generalitat es planteja confinaments selectius a Lleida

A tota Espanya hi ha actualment 58 brots, encara que la majoria no són preocupants

El responsable de Sanitat, Fernando Simón.

Simón defensa el desconfinament per províncies i diu que no hi haurà un únic indicador per canviar de faseMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern s'estaria plantejant confinaments selectius a Lleida per a delimitar alguns dels brots detectats en aquesta província, segons ha assegurat avui el director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias, Fernando Simón, encara que fonts del Departament de Salut ho han negat.

Simón, que també ha revelat que Barcelona ha comunicat dos petits brots que en principi no tenen importància, dels quals no han informat ni el Departament de Salut ni l'Ajuntament de Barcelona, ha afirmat que li consta que la Generalitat està estudiant la possibilitat d'aplicar confinaments selectius.

«Em consta que la Generalitat ho està considerant. S'ha d'aplicar amb molta cura, però en la situació actual és millor sobreactuar que quedar-se curt: em consta que ho estan valorant», ha afirmat.

Simón ha informat que a tota Espanya hi ha actualment 58 brots, encara que la majoria no són preocupants, i ha detallat que estan «prestant molta atenció» als de l'est d'Aragó i als de Lleida, encara que aquests últims «són brots més petits que els d'Aragó».

El coordinador del Centre d'Emergències ha aconsellat «pensar-se dues vegades les accions dures que es prenguin» i ha informat que «Barcelona ha notificat dos petits brots, que creiem que no tenen importància».

tracking