Diari Més

Espanya disposa de Remdesivir suficient fins a una nova producció a l'octubre

Més de 700 pacients han rebut a Espanya aquest tractament

Imatge de la producció de Remdesivir.

El tractament contra la COVID-19 amb Remdesivir costarà com a mínim 2.082 eurosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya compta amb suficients existències deRemdesivirper a tractar a pacients greus amb COVID-19 fins al mes vinent d'octubre, moment en el qual la companyia que fabrica aquest fàrmac tindrà ja disponibles noves dosis del tractament, un dels pocs que han mostrat la seva efectivitat contra el coronavirus.

Així ho ha confirmat a Efe la directora de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps),MaríaJesúsLamas, després de conèixer-se que els EUA, el país del món més afectat per la pandèmia de coronavirus amb més de 2,6 milions de casos confirmats i 127.000 morts, ha comprat gairebé totes les existències d'aquest medicament.

La companyiaGilead-fabricant delRemdesivir- ha assegurat al Ministeri de Sanitat que té a Espanyaprouestocper acobrir les necessitats «en aquest moment i durant els pròxims mesos» fins que tinguin incrementada la seva capacitat de producció, segons ha traslladatLamas.

Les estimacions de la companyia -ha explicat- és que hi haurà tractament disponible fins més o menys el mes d'octubre, quan estigui llesta la nova producció del fàrmac.

Gileadestà treballant per ampliar el nombre de plantes que fabriquen aquest medicament, que encara no ha estat autoritzat a Espanya per a la seva comercialització, però al qual els pacients greus accedeixen a través d'assajos clínics o via ús compassiu.

Un portaveu deGileadha assegurat a Efe que a Espanya tots els pacients que han necessitatRemdesivirhi han tingut accés complint les condicions fixades per l'Aempsper a la seva administració.

Fins al moment, més de 700 pacients han rebut a Espanya aquest tractament, sense comptar aquells inclosos en assajos clínics les dades dels quals no s'han donat encara a conèixer.

Lamasha indicat que fins que l'Aempsno autoritzi la comercialització del fàrmac -que serà quan la Comissió Europea doni el seu vistiplau després de l'informe favorable de l'Agència Europea del Medicament- no es coneixerà exactament la quantitat de fàrmac disponible a Espanya.

«Fins ara i des de febrer mantenim un contacte continu amb ells per a assegurar-nos el tractament viaúscompassiu o assaig clínic i ens diuen que tenen la quantitat suficient per a donar cobertura a aquestes necessitats», assegura la directora de l'Aemps.

Una vegada estigui autoritzat a Espanya,Lamasdescarta que Espanya dugui a terme una compra com la realitzada pels EUA. «Crec que l'aproximació ha de ser europea com fem amb la vacuna» per a garantir-ne un accés equitatiu.

Des deGilead, han assenyalat a Efe que esperen multiplicar per 40 la producció deRemdesiviren els pròxims mesos i arribar a 2 milions de tractaments a la fi d'enguany.

tracking