Diari Més

Creen una mascareta que es desinfecta sola utilitzant calor

Els investigadors calculen que costarà menys d'un euro

Imatge de la nova mascareta.

Creen una mascareta que es desinfecta sola utilitzant calorAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Instituto Tecnológico Technion d'Israel ha desenvolupat una mascareta que es netejaria sola a través del calor. Aquest nou invent acabaria amb el fenomen de les mascaretes d'un sol ús.

Yair Ein Eli, professor del Departament de Ciència de Materials i Enginyeria del centre a Haifa va fer un experiment introduint una mascareta d'un sol ús al forn per veure com reaccionava al calor. En veure que aquesta va aguantar fins a 12 hores de cocció va decidir incoporar a les mascaretes normals un forn portàtil.

D'aquesta manera, van afegir una capa de fibra de carboni que es calenta utilitzant un corrent baix(dos amperes), la mateixa que es genera en connectar un carregador de mòbil. L'invent fa que la mascareta arribi als 60-70 graus centígrads i així s'acabi amb els patògens.

El procés tarda una mitja hora i es pot repetir unes dotze vegades per mascareta. El nou element calentador es pot col·locar en qualsevol mascareta, fet que amplia les possibilitats de l'invent.

Els investigadors creuen que podria costar menys d'un euro i han demanat una patent a Estats Units perquè pugui sortir aviat al mercat.

tracking