Diari Més

Societat

Com evitar les vespes aquest estiu

Les picades es produeixen normalment entre els mesos de maig i setembre

Imatge d'arxiu d'una vespa.

Com evitar les vespes aquest estiuPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La picada d'una vespa provoca moltes vegades reaccions al·lèrgiques, un insecte que apareix amb més freqüència durant els mesos d'estiu. De fet, les picades es produeixen normalment entre els mesos de maig i setembre, ja que les altes temperatures activen la seva activitat pol·linitzadora.

Per tal d'evitar les picades de vespa existeixen certs remeis per espantar-les. Cal recordar però, que aquests insectes se senten atrets pels colors brillants i intensos i les olors dolces i el menjar.

Algunes plantes ens poden servir per evitar que vinguin les vespes a les cases o jardins, com l'eucaliptus, el llorer, la menta, la citronel·la, la lavanda o l'alfàbrega. Cal posar-les a la terrassa o la finestra, així no entraran. Les vespes no suporten l'olor dels cítrics, utilitzar llimones pot servir també de repel·lent.

La picadura de la vespa allibera una feromona que incita a altres membres de la colònia a picar, per tant si te'n pica una, marxa de la zona. Tot i això, per evitar passar aquest mal tràngol és aconsellable no apropar-se a niu i si te'n trobes una, és millor marxar lentament. Si per exemple una vespa se't posa al braç, no intentis matar-la, queda't quiet i marxarà. A més també és recomanable no menjar fruita o menjar a l'aire lliure, no dur colors vius a la roba ni perfums amb una olor molt forta i sobretot, no caminar descalç en zones on hi ha moltes flors.

tracking