Diari Més

Salut

Analitzen la silibinina com a substància terapèutica contra el coronavirus

Mostra un comportament farmacològic similar al del Remdesivir

Imatge d'arxiu del card marià.

Analitzen la silibinina com a substància terapèutica contra el coronavirusPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La silibinina, una substància natural que es troba al card marià (Silybummarianum) amb una reconeguda activitat antitumoral, podria ser eficaç en la lluita contra el coronavirus, segons un estudi de l'Institut Català d'Oncologia Girona-IDIBGI.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha aprovat un assaig clínic amb aquest producte en pacients oncohematològics afectats per la COVID-19.

Segons l'estudi, les evidènciescineticomolecularsde la silibinina com a tractament pel coronavirus es presenta en la seva capacitat com a immunomodulador de la denominada 'tempesta de citocines' i com antiviral.

En el primer cas, aquest mecanisme clau en el mal pronòstic de pacients de COVID-19 amb síndrome de congestió respiratòria aguda depèn de la proteïnaSTAT3, una diana molecular d'aquesta substància natural que els qui lideren aquesta investigació havien descrit anteriorment en malalts amb metàstasi cerebral.

Pel que fa a la capacitat com antiviral, l'estudi presentat en col·laboració amb el doctor José AntonioEncinar(Universitat d'Elx) una anàlisi computacional exhaustiva de l'actuació de la silibinina contrael RNApolimerasa del coronavirus, que mostra un comportament farmacològic similar al delRemdesivir.

Davant aquestes evidències, els autors del treball han presentat el disseny d'un assaig clínic multicèntric de fase II, denominatSilCOVID19.

L'objectiu és avaluar l'eficàcia terapèutica de la silibinina en la prevenció de la síndrome d'insuficiència respiratòria aguda en pacientsoncohematològicsamb coronavirus que requereixin ingrés.

Aquesta substància procedent de l'extracte de card marià s'administrarà a pacients de l'estudi a través del fàrmacLegalon, que es processa en l'empresa Euromed S.A. de Mollet del Vallès (Barcelona).

tracking