Diari Més

Societat

Un eurodiputat denuncia que han entrat a robar a unes 50 oficines del Parlament Europeu

Els serveis de seguretat de l'Eurocambra investiguen diverses denúncies per robatoris

Gran pla general del ple del Parlament Europeu a Estrasburg.

Parlament Europeu a EstrasburgACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis de seguretat de l'Eurocambra estan investigant diverses denúncies per robatoris, segons ha pogut saber l'ACN. L'eurodiputat alemany del Die Partei, Nico Semsrott, ha denunciat que van entrar a robar a la seva oficina i que té constància que uns 50 despatxos d'eurodiputats també han patit furts. Dues fonts parlamentàries confirmen que s'han produït robatoris en les últimes setmanes «d'ordinadors, càmeres i tauletes». Des del Parlament Europeu rebutgen fer cap comentari en aquests moments, però asseguren que els cossos de seguretat estan al cas i que estan investigant els fets ara mateix.

«Sembla que no s'ha comès cap infracció per entrar als despatxos, el que voldria dir que són persones que van entrar amb acreditació», apunta una font parlamentària que se sorprèn dels furts en una institució amb fortes mesures i càmeres de seguretat.

Per la seva banda, l'eurodiputat Nico Semsrott lamenta no només el «problema de seguretat» al Parlament Europeu, sinó també que l'administració no hagi emès cap avís oficial per prevenir als membres i treballadors de la cambra. D'altra banda, Semsrott acusa el director general de seguretat de l'Eurocambra d'«incompetent» i lamenta que aquest departament no estigui dirigit per un «expert de seguretat».

tracking