Diari Més

Societat

Puigneró anuncia que totes les comarques catalanes tindran fibra òptica aquest estiu

Durant els primes dies de la pandèmia el tràfic a internet va créixer un 80% de mitjana, amb puntes del 300%

En total, 348 municipis de Catalunya tenen accés a fibra òptica, un centenar més que l'exercici anterior.

La fibra òptica va arribar a 328.000 llars i negocis de la província de Tarragona durant l'any 2019Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest dimecres que totes les comarques catalanes estaran connectades amb fibra òptica aquest estiu. Puigneró ho ha dit al debat monogràfic del Parlament sobre la gestió que ha fet el Govern de la crisi de la covid-19. El conseller ha afirmat que una de les accions que s'han tirat endavant des del seu Departament ha estat, precisament, accelerar aquest pla d'implantació de la fibra òptica, amb l'objectiu d'evitar el col·lapse d'internet. En aquest sentit, Puigneró ha assegurat que durant els primers dies de la pandèmia el tràfic a la xarxa va augmentar un 80% de mitjana, amb puntes del 300%.
Puigneró ha assegurat que el seu Departament ha treballat «intensament» perquè les xarxes del país «aguantessin» i perquè no s'aturessin ni la Generalitat ni l'economia del país. Aquí s'engloba aquesta acceleració de la instal·lació de les xarxes de fibra òptica «a les capitals de comarca», amb la idea que el 2023 arribi a tots els pobles de més de 50 habitants.

Ha explicat, en aquest sentit, que els primers dies de la pandèmia molta gent es va «polir» els paquets de dades de les seves companyies, per la qual cosa, la Generalitat hi va parlar, ha afirmat, per evitar que ningú es quedés sense internet ni que rebés «una factura de les que fan por».

Pel que fa a la Generalitat, Puigneró ha explicat que la pandèmia ha servit per donar un impuls al teletreball, que el seu Departament ja preparava i ja havia implantat en tres departaments més. Ha admès, però, que estendre'ls a la resta ha estat «un repte» i, per donar una idea de la mesura de l'esforç que ha calgut fer, ha explicat que s'han distribuït 150 ordinadors portàtils cada dia a funcionaris de la Generalitat perquè poguessin treballar des de casa.

Finalment, pel que fa a l'economia, el conseller de Polítiques Digitals ha recordat, entre d'altres, que s'ha treballat per garantir la continuïtat del Mobile World Congress a Barcelona, després que s'hagués de suspendre l'edició d'aquest any per la covid-19.

tracking