Diari Més

Onze brots amb 219 contagiats a Andalusia després d'un nou a Granada

Quatre estan en fase d'investigació i set estan controlats  

Anàlisi de proves de PCR per detectar la presència del coronavirus.

Brot de coronavirus a la Val d'Aran amb set positius que van compartir una barbacoaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou brot a Granada eleva a onze els registrats a Andalusia, en els quals hi ha 219 contagiats per coronavirus, set més que fa un dia, i en aquest període ha mort en la comunitat una persona per la malaltia, que ha causat 1.440 morts durant la pandèmia, segons les dades facilitades per la Conselleria de Salut.

La capital malaguenya manté el brot més important registrat fins al moment a Andalusia, amb 105 afectats -dos més que aquest dimarts- en un centre d'acolliment de la Creu Roja, que està en fase d'investigació.

Dels onze brots, quatre estan en fased'investigació -es fa un estudi de contactes i proves- i set estan controlats perquè ha conclòs l'estudi de contactes i s'han realitzat les proves, segons protocols, a tots els sospitosos.

L'últim brot s'ha localitzat a l'àrea metropolitana de Granada amb cinc persones contagiades, la qual cosa situa a aquesta província com la que té major nombre d'episodis d'aquest tipus, amb sis dels onze i 68 contagiats.

Els dos més nombrosos per número de contagiats, després del de Màlaga, són els de Granada capital, amb 27 contagiats, i el del Campo de Gibraltar, on hi ha 25, els mateixos que fa un dia. Tots dos es consideren controlats.

El penúltim brot, localitzat enCasabermeja(Màlaga) -pertany al districte sanitariAxarquíaperò és a la comarca d'Antequera-, manté els set contagiats de la vespra.

En el brot de Lepe (Huelva) es mantenen els deu contagiats, i en el districte Levant-Alto Almanzora, d'Almeria, també segueixen les quatre persones afectades.

Per acord del Consell Interterritorial de Salut s'ha acordat considerar brots l'aparició de tres casos entrellaçats o un cas aïllat en una residència de majors.

Actualment hi ha 49 pacients confirmats amb la COVID-19 que estan ingressats als hospitals andalusos, tres més que aquest dimarts, i dotze estan en l'UCI, per la qual cosa es manté la xifra.

En les últimes 24 hores hi ha hagut una defunció, per la qual cosa el total de decessos en la comunitat andalusa s'eleva a 1.440 des que va començar la pandèmia.

El nombre de nous casos confirmats amb provesPCRdes del vespre és de 37, la qual cosa situa en 13.174 el total de contagiats, segons les dades de la Junta d'Andalusia, en els quals es precisa que hi ha 15.441 curats, 43 més que el dia anterior.

Per províncies, a Almeria es comptabilitzen tres hospitalitzacions, una a UCI; a Cadis, vuit, amb un pacient a UCI; a Còrdova hi ha cinc ingressos hospitalaris i dos a UCI; a Granada, dotze hospitalitzats, quatre a UCI; a Huelva, dos i tots dos a UCI; a Jaén, una hospitalització; a Màlaga hi ha catorze, un a UCI; i a Sevilla quatre hospitalitzats, dos d'ells a UCI.

tracking