Diari Més

Com desinfectar una mascareta amb el vapor del microones

Es tracta d'una troballa important, ja que permet desinfectar un EPI que els sanitaris necessiten diàriament i que a vegades no tenen

Imatge d'arxiu d'una mascareta.

Com desinfectar una mascareta amb el vapor del microonesWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors del CentreMédicBethIsraelDeaconessde laUniversitat de Harvardi l'Hospital General de Massachusetts han descobert la manera de desinfectar mascaretesN95amb un microones. Es tracta d'una troballa prou important, ja que permet desinfectar un EPI que els sanitaris necessiten diàriament i que a vegades no tenen.

L'estudi, publicat a la revista 'AmericanSocietyofMicrobiology', descriu el protocol per descontaminar la mascareta utilitzant

envasos de vidre, una malla de bosses de productes comercials, una tira elàstica i un microones que tingui capacitat de 1.100 W.

Primer cal desinfectar la tassa, els investigadors en van utilitzar una de 10 centímetres de diàmetre amb 60 ml d'aigua destil·lada. La van cobrir amb una malla elàstica assegurada amb una goma.

Un cop desinfectada la tassa van col·locar-hi una mascaretaN95a sobre i la van tronar a introduir al microones durant tres minuts. El vapor de l'aigua va fer que disminuís considerablement la càrrega viral de la mascareta.

Més tard van repetir el procediment amb un envàs de vidre de 17 × 17 × 7,5 cm amb una obertura suficient per exposar el respiradorN95a la columna vertical de vapor. Dos minuts després la mascareta estava desinfectada.

tracking