Diari Més

Austràlia confina a 300.000 persones a Melbourne per un rebrot de coronavirus

Es farà una investigació judicial sobre la gestió de les quarantenes als hotels de Melbourne

Sanitaris de Melbourne fent proves de coronavirus.

Austràlia confina a 300.000 persones a Melbourne per un rebrot de coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats australianes van anunciar dimarts que imposaran una quarantena obligatòria de quatre setmanes als residents de deu àrees de la ciutat de Melbourne, després de l'augment exponencial de casos de COVID-19 per un rebrot de contagis.

L'ordre de confinar-se a casa entrarà en vigor a partir de les 23.59 de dimecres fins al 29 de juliol, va explicar el cap del govern de l'estat de Victoria, Daniel Andrews, en una roda de premsa.

Andrews també va anunciar una investigació judicial sobre la gestió de les quarantenes als hotels de Melbourne per a les persones procedents de l'estranger entre finals de maig i principis de juny, ja que se sospita que el rebrot està vinculat a transgressions de les directrius per a controlar la COVID-19.

Andrews va explicar que «un número significatiu» dels casos eal nord de Melbourne s'ha atribuït, mitjançant la seqüència genòmica, al personal dels hotels en els quals es va contravenir la quarantena i els protocols de control de les infeccions.

El govern de Victoria també demanarà al primer ministre australià que es desviïn els vols internacionals a Melbourne durant les pròximes dues setmanes per a reduir el nombre de persones allotjades als hotels de confinament obligatori, encara que es mantindran els vols domèstics.

Les autoritats de l'estat, que van imposar al principi de la pandèmia les restriccions més estrictes del país, han realitzat unes 93.000 proves per a detectar el nou coronavirus entre els seus habitants durant els últims cinc dies, quan va redoblar el seu pla de detecció de COVID-19, que inclou indagacions casa per casa.

El govern de Victoria, que ha demanat reforços a l'Executiu central i als altres estats per a fer front a la crisi, ha informat de 71 nous casos des del dilluns, una gran part dels mateixos vinculats al rebrot, amb el que el total d'infeccions des de l'inici de la pandèmia s'eleva a 2.099.

Austràlia, que ha aconseguit controlar la COVID-19 i ha reprès una gran part de les seves activitats econòmiques, registra des de principis d'any més de 7.760 casos del nou coronavirus, que inclouen 104 defuncions, dels quals més de 7.000 s'han recuperat.

Actualment, a excepció de Melbourne, la majoria dels nous casos de COVID-19 corresponen a les poques persones que arriben de l'estranger, atès que el país manté les seves fronteres tancades.

tracking