Diari Més

Una guarderia a Barcelona tanca després del positiu per COVID-19 d'un nen

Els nens i els mestres de la classe afectada hauran d'estar en quarantena durant 14 die

Un sanitari amb un termòmetre.

Una guarderia a Barcelona tanca després del positiu per COVID-19 d'un nenEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guarderiaCucurugad'Esparreguera (Barcelona) ha tancat després de registrar un cas positiu de COVID-19 en un dels quatre nens que assistia al centre.

Dimarts passat 23 de juny es va detectar que un nen presentava febre, es va iniciar el protocol de control, aïllament i informació i ja es va tancar preventivament el centre a l'espera dels resultats, que van confirmar el positiu divendres passat.

En un comunicat, l'alcalde del municipi, Eduard Rivas, ha fet una crida a la calma i ha explicat que «els protocols de seguretat i prevenció han funcionat de manera destacable i, gràcies a això, s'ha pogut actuar ràpidament aïllant el cas, informant les famílies i donant compte a les autoritats competents».

Després de la confirmació del positiu, els nens i els mestres de la classe afectada hauran d'estar en quarantena durant14dies i si durant aquest tempstenen símptomes haurand'anar a urgències i explicar que han estat en contacte amb un positiu de coronavirus.

L'alcalde ha subratllat que aquest cas ha de servir d'«alerta» per a «continuar mantenint tots els sistemes de prevenció i de seguretat actius, i per a comprovar com podria ser el retorn al curs escolar el mes vinent de setembre, quan les ràtios a les aules seran molt més altes».

Passat el període de quarantena, el consistori ha indicat que es valorarà novament la idoneïtat de reobrir el centro en funció de les famílies interessades.

tracking