Diari Més

Salut

Cinc projectes de l'estat espanyol per trobar una vacuna contra la covid-19 comencen els assajos preclínics

L’executiu està finançant l’adaptació d’empreses veterinàries perquè puguin garantir producció de dosis

Anàlisi de proves de PCR per detectar la presència del coronavirus a la seu del Laboratori Clinic de l'ICS a Girona.

Cinc projectes de l'estat espanyol per trobar una vacuna contra la covid-19 comencen els assajos preclínicsICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, diu que dels 12 projectes que s’estan desenvolupant a l’estat espanyol per desenvolupar una vacuna contra la covid-19, cinc ja tenen «candidat vacunal» i han començar a fer assajos preclínics en animals. Un d’ells, a més, ja ha acabat aquesta etapa i els resultats són «molt esperançadors». Durant la roda de premsa, posterior al Consell de Ministres, Duque ha anunciat també que el govern espanyol estan finançant la reconversió i adaptació de mitjans productius de diverses empreses veterinàries que produïen vacunes per animals amb l’objectiu que «d’aquí a pocs mesos» puguin garantir una producció estatal de dosis tant si la vacuna la descobreixen científics d’aquí o de l’estranger.
En aquest sentit, el ministre ha dit que aquestes empreses estan en converses amb d’altres a nivell internacional per poder portar «part de la fabricació a Espanya».

Duque s’ha mostrat convençut que «hi haurà vacuna» tot i que ha dit que encara falten moltes proves. En aquest sentit, ha dit que creu que en un període entre 6 i 12 mesos es podrien començar a aplicar vacunes disponibles a través de la UE.

«Seran de diferents tipus i efectivitats, no sabem si la primera serà efectiva», ha dit. En relació a això, ha remarcat que és «possible» que existeixi fabricació massiva dos o tres mesos abans si les proves surten bé.

tracking