Diari Més

Set de cada deu adolescents han perdut visió durant el confinament

El motiu l'abús de pantalles i dispositius digitals durant la pandèmia

En el moment de l'impacte la nena va xocar frontalment contra l'aparell.

Mor una nena de 3 anys en impactar la cara contra la 'tablet' en un accident de trànsitPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set de cada deu adolescents (77,4%) d'entre 12 i 19 anys han sofert un canvi de graduació visual durant el confinament a causa de l'increment de l'ús de pantalles i a un de cada deu se li han prescrit per primera vegada ulleres (7,7%) o lents de contacte (2,4%)

Són alguns de les dades d'un estudi realitzat per l'associació d'utilitat pública Visión y Vida, que confirma que els cent dies confinats han tingut un impacte negatiu en la salut visual dels ciutadans.

Es tracta del primer informe a Espanya amb dades reals sobre salut visual després del confinament, que serà presentat dimecres que ve, que assenyala que gairebé cinc de cada deu adults (47,2%) de més de 40 anys han sofert un canvi de graduació després d'aquest període.

Aquest estudi analitza com l'abús de pantalles i dispositius digitals pot haver conduït a aquestes dades, tenint en compte que s'han duplicat el seu ús durant el confinament.

Un avanç de l'estudi indica que el 60,2% dels ciutadans afirma haver forçat la vista durant el confinament i com a conseqüència, més de la meitat (51,2%) pensa que la seva visió ara és diferent.

Les revisions visuals realitzades durant la desescalada ja mostren algunes conseqüències: que al 57,4% de la ciutadania realment els ha empitjorat la seva visió.

Els símptomes més freqüents del confinament han estat mal de cap, visió borrosa i sequedat ocular.

Fruit d'això, el 54,2% afirma que farà una revisió visual abans d'anar-se de vacances d'estiu.

Les dades, extretes d'una mostra de prop de 2.000 revisions realitzades durant la desescalada en diferents establiments sanitaris d'òptica d'Espanya, s'han creuat amb el resultat d'una enquesta al ciutadà (prop de 500 persones).

tracking