Diari Més

Les directrius que han d'aplicar bars i restaurants per evitar riscos de contagi de coronavirus

Un document elaborat per l'Institut per la Qualitat Turística n'estableix els criteris que han de seguir els establiments, amb mesures com netejar els lavabos fins a sis cops al dia

Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar.

Les directrius que han d'aplicar bars i restaurants per evitar riscos de contagi de coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Van ser dels primers a participar de la desescalada que es va establir per fases. Primer a terrasses i finalment ja dins els locals, bars i restaurants són un dels establiments sobre els quals se centren més les mirades en aquest període de nova normalitat o de represa, segons el govern amb el qual es miri.

Les normés de separacióbàsiquessón les que estan més clares en aquests locals on s'aplega gran quantitat de clients i que poden ser un focus de nous rebrots de contagis per coronavirus, però hi ha altres mesures que han d'aplicar i que han quedat recollides en el document elaborat pels tècnics de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, quedepèndel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Veure el DOCUMENT

El que estableix aquest document és que les locals han d'extremar les mesures d'higiene, netejant i desinfectant amb productes viricides autoritzats abans d'obrir cada dia el local al públic.

Entre altres mesures, com ara la neteja reiterada d'elements com panys, aixetes o els botons de descàrrega dels vàters, la normativa també estableix que els serveis han de rebre fins a sis rentades diàries.

Els locals han de disposar de solucions desinfectants a llocs visibles i accessibles pels clients, als quals se'ls ha de demanar que es desinfectin les mans abans d'entrar. Una altra de les mesures sobre les quals s'incideix és la necessitat que els locals disposin d'una ventilació adequada i continuada.

La recomanació del Ministeri és utilitzar mantells i tovallons d'un sol ús i en el cas d'utilitzar-los de tela, canviar-los entre clients. Als bars on no s'utilitzin mantells, la recomanació és netejar amb viricides o lleixiu diluït la superfície de taules i cadires.

Els cambrers hauran de dur mascaretes i els clients han d'intentar, afirma el document, facilitar la minimització de contagis evitant compartir racions i picar d'un mateix plat, sobretot si es comparteix taula amb persones amb les quals no es conviu.

Veure el DOCUMENT

tracking