Diari Més

Les 'Bessones Pin', el fenomen 'fitness' de la quarantena

Durant el confinament han aconseguit fer-se virals a Instagram, on han arribat a superar els 80.000 seguidors

Esther i Gemma Pineda, més conegudes com 'Les Bessones Pin'

Les 'Bessones Pin', el fenomen 'fitness' de la quarantenaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esther i Gemma Pineda, més conegudes com 'Les Bessones Pin', es van tornar virals durant el confinament, superant els 80.000 seguidors en Instagram gràcies a les seves rutines d'entrenament en directe. Un fenomen que, com expliquen, buscaven, i ara esperen que vagi a més durant la tornada a la normalitat amb la seva 'Operació BikiniPin' que arrenca el dilluns.

Les Bessones Pin mostren en l'entrevista l'energia que els caracteritza, i comparteixen en les seves xarxes socials, en cada entrenament. Sempre somrients i positives, relaten que, com a molt, han estat quatre dies sense fer esport. I animen a la gent a no deixar d'entrenar perquè «guanyaran salut i benestar físic i mental».

— Als 10 anys eren nedadores professionals i ara, acabada de complir la trentena, continuen entrenant al màxim nivell. Com aconsegueixen mantenir aquest ritme?

—Gemma: El ritme que mantenim és perquè tenim un objectiu clar i anem per ell, sinó tinguéssim un objectiu clar no podríem mantenir el ritme que portem diàriament. I perquè sabem que treballant s'aconsegueixen les coses i que els resultats no cauen del cel.

—Quin és el màxim temps que han estat sense fer esport?

—G: Jo vaig tenir una lesió amb 20 anys i vaig parar, però estava amb l'escaiola i continuava fent coses. Realment? no sé, quatre dies.

— Com és un dia normal de les 'Bessones Pin'?

—Esther: Ens aixequem a les 5.40. Comencem amb els entrenaments a les 6.45, més o menys, anem per separat i donem els entrenaments seguits fins a les 13 o 14.00, depèn del dia. Arribem a casa i tenim una reunió, una entrevista, una sessió de fotos, preparem entrenaments online, revisem el que tenim l'endemà? la ment sempre està activa. Havent dinat, encara que sigui mala hora, entrenem nosaltres una hora i després seguim amb reunions i organitzant entrenaments. Sopem sobre les 21 i ens anem al llit (riuen); encara que em costi una mica dormir, no sé si per la calor ara o perquè la ment està tan activa que costa relaxar-se.

—I, precisament, què fan per a desconnectar la ment de l'esport?

—G: Estar amb els amics i amb la família, anar a fer una passejada, una barbacoa? però el cap de setmana, entre setmana no et pots relaxar (riu).

—Durant aquesta quarantena ha crescut el seu impacte en xarxes socials, esperaven aquest 'boom?

—E: Nosaltres no ens esperàvem aquest 'boom' tan gran, hem tingut més visibilitat del normal; però anàvem a la recerca d'això, i anem per més.

—Els ha canviat alguna cosa la vida?

—E: No, perquè l'objectiu anava enfocat a això i els projectes entorn del fitness que teníem pensats perquè ara els estem avançant, tot a mil per hora; ens ha fet posar-nos les piles.

—Més enllà de la recepta màgica per a estar com vostès? què els han preguntat més durant la quarantena?

—G: Et demanen moltes coses, què menges, quantes hores entrenes? volen saber-ho tot; i després molts tipus d'entrenaments.

—Ara arriba l'etapa postconfinamient i potser la gent opta més per anar-se a una terrassa que per seguir amb l'esport. Què li dirien a aquesta gent?

—G: Que és un gran error, que, si han aconseguit agafar l'hàbit de fer esport durant aquestes setmanes que hem estat tancats, ho mantinguin. Guanyaran salut i benestar físic i mental. Que almenys es guardin dos forats a la setmana per a fer esport i que siguin constants.

— Com es manté aquesta força mental per a continuar entrenant?

—E: Al principi et pot costar, però després el benefici que et genera fer exercici és addictiu, et fa sentir molt bé i has d'aguantar fins a aquest punt perquè es converteixi en rutina i començar a veure resultats, que és quan voldràs més. T'ajudarà a arribar abans quan corris per l'autobús, a cansar-te menys amb la compra? (riuen).

—Com es porta l'alimentació?

—G: Nosaltres no portem cap dieta estricta, però tenim una alimentació saludable. Verdura, proteïna, hidrats de carboni, en el nostre cas, reduïts perquè ens volem mantenir en el pes en el qual estem ara. Després, no prenem arrebossats, no prenem productes industrials, evitem molt les salses, sucres amb control?

—E: Però a nosaltres ens agrada menjar, i molt, i al final quan quedes amb els amics els caps de setmana pots menjar el que et doni la gana, perquè per a això has estat cuidant-te i entrenant de dilluns a divendres; però no descontrolat.

—Recentment van anunciar en el seu compte d'Instagram l''Operació Pin', en què consisteix?

—G: A partir del dilluns començarem amb l''Operació Pin' en la qual donarem entrenaments virtuals en la nostra plataforma. Treballarem quatre dies i els divendres per a fer cardio. Estarem quatre setmanes així, intensiu. 'Operació BikiniPin' (riuen).

tracking