Diari Més

El tractament contra la COVID-19 amb Remdesivir costarà com a mínim 2.082 euros

El de les teràpies més llargues tindrà un preu de 3.818 euros

Imatge de la producció de Remdesivir.

El tractament contra la COVID-19 amb Remdesivir costarà com a mínim 2.082 eurosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica estatunidencaGileadha anunciat aquest dilluns que vendrà el seu fàrmacRemdesivir, el primer que s'ha mostrat efectiu per a tractar la COVID-19, a 390 dòlars el vial per als Governs de països desenvolupats, la qual cosa elevaria el preu del tractament més habitual a 2.082 euros per pacient i el de les teràpies més llargues a 3.818 euros.

En el cas dels països en vies de desenvolupament,Gileadindica que ha aconseguit diversos acords amb productors de medicaments genèrics per a poder oferir el tractament a un preu més reduït i facilitar accés a ell a tot el món.

Als Estats Units, des que al maig es va aprovar d'emergència l'ús deRemdesivirper a malalts de coronavirus, els hospitals han estat usant dosis donades perGilead, que a partir de juliol començarà a cobrar pel medicament.

Al seu país,Gileadha decidit fixar el mateix preu de 390 dòlars per vial per als programes de sanitat pública comMedicare, mentre que per als privats -els més habituals als Estats Units- serà de 462,9 euros, la qual cosa suposa un preu de 2.777 per al tractament més habitual, que consta de sis dosis, i de 5.091 euros per al més llarg, molt menys comú.

El preu superior per als programes privats es deriva que habitualment als EUA els programes públics reben descomptes en els medicaments respecte al preu del mercat.

En una carta oberta, l'empresa explica que volia evitar negociar el preu delRemdesivirpaís per país i assegura que l'ha fixat tenint en compte la situació dels països desenvolupats amb menys capacitatadquisitivai clarament «per sota» del valor que el medicament ofereix.

SegonsGilead, estudis han mostrat que de mitjana els pacients tractats amb aquest fàrmac passen hospitalitzats quatre dies menys, la qual cosa suposa un important estalvi per als centres.

ElRemdesivir, una teràpia experimental que va començar a desenvolupar-se el 2009 i es va posar a prova amb pacients de l'ébolaa mitjan dècada passada, s'ha autoritzat d'emergència per al coronavirus SARS-CoV-2 perquè un assaig clínic estatunidenc va mostrar que aquest fàrmac escurça el temps de recuperació en alguns pacients.

A Europa, l'Agència Europea del Medicament (EMA) va recomanar autoritzar el medicament per al tractament de la COVID-19 en adults i adolescents de més de12anys amb pneumònia.

ElRemdesivirés un antiviral que alenteix la producció de noves partícules de virus i, com a resultat, una infecció viral es desenvolupa amb menys rapidesa i els pacients en estat greu es recuperen una mitjana de quatre dies abans de l'habitual, segons un ampli estudi dut a terme als Estats Units.

tracking