Diari Més

Salut

Diversos hospitals analitzaran si existeix la transmissió de coronavirus entre mares i fills

S'estudiaran més de 150 parelles mares-nounats amb infecció confirmada durant la gestació

De forma repetida, els metges la van enviar de tornada a casa.

Condemnen a una clínica per no tractar a temps una grip que va acabar amb la mort d'una embarassadaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital madrilenyGregorioMarañón coordina un estudi en el qual diversos centres espanyols avaluen la infecció del SARS-CoV-2 en gestants i nounats i intenten esbrinar si hi ha transmissió de la mare al fill.

El projecte, del qual informa aquest dilluns l'hospital, ha estat denominatGesneo-Covid i analitzarà més de 150 parelles mares-nounats amb infecció confirmada durant la gestació per SARS-CoV-2 que és el virus que desencadena la malaltia COVID 19.

L'estudi 'Aspectosclínicoseinmunovirológicosde lainfecciónpor SARS-CoV-2 en unacohortedegestantesyreciénnacidos' ha estat una de les propostes de recerca finançada, en convocatòria extraordinària, de l'InstitutodeSaludCarlosIII per a projectes de recerca sobre el SARS-CoV-2 i la malaltia COVID 19.L'estudi, informal'Hospital en una nota de premsa, es realitzarà en més d'una desena de centres assistencials de tota Espanya que inclou centres de laRedEspañolade EnsayosClínicosPediátricos(RECLIP).

El seu objectiu és confirmar si existeix o no la transmissió vertical de la infecció de la mare al nen durant l'embaràs i com afecta la infecció a la mare al nen. També serà estudiada la protecció que la mare pot oferir al nounat, bé per lactància així com si es produeix una transmissió vertical d'immunitat, diu l'Hospital en la nota. Una vegada trobada la vacuna, diu l'hospital, existiria la possibilitat de poder vacunar a la mare i amb això protegir també al nadó, a través del que es coneix com a immunitat donada, en la qual els anticossos de la mare passen al nounat.

L'estudi farà un seguiment a mares i fillsfinsalmenys els sis primers mesos de vida dels nens, temps durant el qual seran analitzats factors de transmissió en aquests grups de població. «Creiem que es necessita investigar en aquest camp donada la poca informació que existeix i la repercussió que la investigació pot portar al coneixement mèdic científic en l'àmbit de la infecció i la prevenció pel SARS-CoV-2», diuMaríaLuisaNavarro, pediatra de la Secció de Malalties Infeccioses del Servei de Pediatria delGregorioMarañón i investigadora principal de l'Estudi.

Els altres hospitals que participen en l'estudi són elClinicoUniversitariode Santiago de Compostel·la,el UniversitariiPolitecnicLaFéde València, Universitari de Badajoz, el General d'Albacete, el Complex Hospitalari de Navarra, el Reina Sofia de Tudela Navarra, o l'Universitari de Màlaga. Tambéel RiojaSalut, l'Universitari Parc Taulí, l'Infanta Leonor de Madrid, elMontepríncipe, el Sant Pere d'Alcántara de Càceres, Hospital InfantaSofíade Madrid i elClínicoSanCarlos.

tracking