Diari Més

Govern i comunitats creen grup per a coordinar-se si apareixen nous brots en residències

L'objectiu és compartir informació i criteris i consensuar propostes i mesures de coordinació

Una dona saluda des d'una residència

Afers Socials confirma que hi ha 487 casos de coronavirus en residències de gent granEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i les comunitats autònomes han acordat aquest dijous la creació del grup de treball 'Centres residencials i Covid-19', amb l'objectiu de compartir informació i criteris i consensuar propostes i mesures de coordinació en les residències davant possibles rebrots de coronavirus.

Ho han fet a la reunió que ha mantingut per videoconferència la Comissió Delegada de la Dependència del Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència, en la qual han donat llum verda a un segon grup, que se centrarà en el model d'atenció residencial.

En aquest cas, anirà dirigit a debatre i consensuar, entre totes les administracions, propostes per a la millora del model residencial i la qualitat de l'atenció a les persones, segons ha informat la vicepresidència de Drets Socials.

Mentrestant, l'altre se centrarà en compartir i coordinar la informació sobre els plans de contingència als centres de gent gran i, a més, i davant l'experiència adquirida en aquesta crisi sanitària, compartir aquelles bones pràctiques que han donat millors resultats en la contenció dels contagis i en la protecció de la salut dels usuaris.

Finalment, aquest equip abordarà l'anàlisi dels estàndards i sistemes d'informació sobre la situació de les residències, d'acord amb les recomanacions del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC).

Tant l'un com l'altre estaran integrats per l'Administració General de l'Estat, per les comunitats i per les diputacions forals, i es constitueixen com un espai de cooperació institucional i diàleg específic sobre aquests temes.

tracking