Diari Més

Europa registra 20.000 infectats i 700 morts cada dia

La pandèmia ha matat prop de 480.000 persones al món

Itàlia és el país on més casos s'hi han detectat

Europa supera el mig milió de contagis de coronavirus i s'apropa a les 41.000 mortsAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director per a Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS),HansKluge, ha advertit en roda de premsa digital que el coronavirus continua expandint-se, aconsella noabaixarla guàrdia isubratlla que cada dia es registren a Europa 20.000 nous casos i 700 morts.

«La pandèmia continua accelerant-se. El diumenge es va registrar una xifra rècord de nous casos, amb 183.000 confirmats en 24 hores (a tot el món)», ha alertat.

Dels 9 milions de casos al món, més de 2,5 milions han estat a Europa on, «a pesar que es registra una disminució en la proporció de casos globals respecte al principi de l'any» la malaltia es continua propagant.

«Durant l'última setmana Europa ha vist un creixement d'infeccions setmanals per primera vegada des de fa mesos», una tendència que respon a la flexibilització o finalització de les restriccions.

L'anunciat risc de rebrots s'ha convertit ja en diversos països en una realitat i en l'última quinzena, 30 països han vist augmentats els casos acumulats.

«L'acceleració de la transmissió ha portat a un ressorgiment significatiu de casos que, si no s'atén, tornarà a portar als sistemes sanitaris al límit», alertaKluge.

No obstant això, el director general també ressalta els assoliments i avanços aconseguits.

Klugehafelicitat aPolònia, Alemanya, Espanya i Israel per «respondre amb rapidesa» i controlar «els perillosos brots de COVID-19 associats amb la reobertura de les escoles, mines de carbó i centres de producció d'aliments» que han ocorregut recentment.

Un altre punt positiu és que «diversos ministres de Sanitat han informat d'un canvi en el comportament de la gent, principalment que estan respectant el distanciament físic i utilitzant mascaretes», mesures preventives fonamentals en aquests moments en els quals la pandèmia ha posat fi a la vida de prop de 480.000 persones al món.

Klugetambé s'ha referit als sistemes de vigilànciade la COVID-19, i insta als països a «millorar l'única forma que tenim de minimitzar la transmissió: localitzar, aïllar i cuidar cada cas i trobar i posar en quarantena a tots els seus contactes».

En aquest sentit, les tecnologies digitals «juguen un paper clau» i han demostrat ser efectives.

Hi ha 27 països que han desenvolupat solucions per a localitzar digitalment els contactes a Europa i altres quatre estan desenvolupant-les, peròKlugetambé ha assenyalat que cal fer que les tecnologies digitals, poderoses eines per a lluitar contra la COVID-19, no afectin els drets dels ciutadans, sobretot a la privacitat.

Aconsella que primer «anem al digital, però amb saviesa». Segon: «construïm la confiança» de la gent, respectant la seva privacitat i la seguretat de les seves dades. I tercer: «no podem permetre'ns que la gent no pugui accedir a la salut digital», per la qual cosa cal disminuir la bretxa digital (entre un 74 i un 87% de llars tenen internet a casa a Europa).

Davant la temporada vacacional i l'obertura de fronteres, l'OMS insta la població a prendre amb molta precaució les decisions de com, on i quan viatjar.

tracking