Diari Més

El govern espanyol pacta amb els autònoms allargar les ajudes més enllà del 30 de juny

També faran exempcions del 100% de la quota al juliol, del 50% a l’agost i el 25% al setembre

Imatge de recurs d'un taller

L'Agència Europea de Condicions Laborals diu que amb el teletreball més empreses podrien canviar empleats per autònomsefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Seguretat Social i les organitzacions d’autònoms (ATA, UPTA i UATAE) han pactat substituir la prestació extraordinària per cessament d’activitat a partir del 30 de juny per una nova ajuda amb condicions més flexibles i amb la possibilitat de compatibilitzar-la amb el manteniment de l’activitat. En concret, l’acord preveu que es podrà accedir a l’ajuda encara que es mantingui l’activitat amb la condició que ja contemplava la prestació extraordinària: que la facturació hagi caigut un 75% respecte del mateix període de l’any passat. En canvi i com a novetat, estableix que els ingressos del perceptors hauran d’estar per sota de l’1,75 del salari mínim interprofessional (uns 1.662 euros).

D’altra banda, l’acord inclou, segons els sindicats, que es podran acollir a la nova ajuda aquells que rebessin la extraordinària. Per a la resta, hi haurà exempcions en les quotes de la Seguretat Socials durant tres mesos més. En concret, el mes de juliol serà del 100%, a l’agost del 50% i al setembre del 25%.

Subsidi per autònoms de temporada

D’altra banda, es posarà en marxa un nou subsidi per a autònoms de temporada, que havien quedat fora de les ajudes. La prestació podria tenir una durada de 4 mesos, de juliol a octubre, suposarà el 70% de la base reguladora –un mínim de 661 euros al mes- i per a rebre-la caldrà acreditar l’activitat d’autònom de temporada en els darrers dos anys. Els que rebin aquesta prestació, però, no podran treballar però rebran aquest subsidi.

Les cotitzacions dels treballadors

Els sindicats alerten que és el que s’ha acordat amb l’executiu però que el document final –que s’aprovarà previsiblement demà en Consell de Ministres extraordinari- pot patir canvis. També detallen que no se sap què passarà amb les cotitzacions de les persones que s’acullin a aquesta prestació. I és que, segons expliquen, la previsió és que vagi en «detriment»del treballador i que es traurà de l’acumulat que hagi cotitzat.

tracking