Diari Més

Treball millora la seva proposta sobre els ERTE a la recerca d'un acord

Aquesta passa per l'exoneració de les quotes a la Seguretat Social

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una imatge d'arxiu.

ministra de Treball, Yolanda DíazACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i els agents socials han acabat la reunió d'aquest matí per prorrogar les condicions dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO)sense un acord però disposats a analitzar una nova proposta que millora les anteriors en exoneracions de quotes i obre l'opció de mantenir els expedients per força major total.

Des del Govern assenyalen que s'ha millorat molt la proposta a fi d'aconseguir un acord que fixi les condicions d'aquests expedients relacionats amb el COVID-19 més enllà del 30 de juny.

Aquestes millores, assenyalen fonts del diàleg social, passen per les exoneracions de les quotes a la Seguretat Social que tenen les empreses ambERTO, així com aquesta possibilitat de mantenir els de força major total per als que no puguin reprendre activitat o en cas de rebrots.

Es tracta de punts rellevants per a la patronal CEOE que s'havia mostrat més reticent al pacte davant les últimes ofertes del Govern que, al seu judici, no aportaven una solució «a totes les situacions dels diferents sectors».

Després de la reunió d'aquest dimecres, que ha començat a les 9 hores i ha acabat a les 16 hores amb dues hores de recés, els agents socials han sortit amb el compromís d'analitzar la nova oferta del Govern per poder continuar negociant.

«Espero que en breu tinguem acord», ha subratllat el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, en declaracions a Onda Cero on ha explicat que estan «en intercanvi de papers, de documents, de fórmules» i que espera que es resolgui tot «aquesta setmana».

«No tindria cap sentit que ara no tanquéssim un acord (...) ens deixarem la pell», ha subratllat Álvarez.

També el líder de CCOO,UnaiSord, ha apuntat aquest matí que les discrepàncies són «perfectament corregibles» i s'ha mostrat confiat en l'acord.

Fonts d'UGT assenyalen que aquest dijous es continuarà negociant en una nova reunió. La reunió d'avui era la cinquena que mantenien agents socials i Govern a la recerca d'un acord per prorrogar les condicions delsERTO vinculats a la pandèmia del COVID-19 fins al 30 de setembre. Les noves condicions hauran de portar-se a un consell de ministres extraordinari abans del pròxim 30 de juny.

tracking