Diari Més

Quant hauràs de pagar a la propera Declaració de la Renda si has patit un ERTO?

Si tens dos pagadors, el límit per fer-la baixa dels 22.000 als 14.000 euros

Imatge d'una oficina de la Agencia Tributaria.

Agencia Tributaria, AEAT, HisendaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Declaracióde la Renda de 2021 comportarà un fort impacte en l'economia dels treballadors que s'han vist afectats per un ERTO aquest any a causa de la pandèmia del coronavirus. El motiu és que aquesta segurament els hi sortirà a pagar a Hisenda, ja que aquest any se'ls retindrà menys de l'IRPF de les seves nòmines i perquè la prestació d'atur no té cap tipus de retenció.

A més a més, el fet de tenir dos pagadors farà que es redueixi ellímita partir del qual és obligatorirealitzar la declaració. Aquest passarà de 22.000 a 14.000 euros, sempre que se superin els 1.500 euros del segon pagador.

Per exemple, un treballador que tingui un salari de 23.646,5 euros (la mitjana de 2017, segons l'INE) i hagi estat enERTEdurant l'estat d'alarma, de març a juny, haurà de pagar 1.322,44 euros. Passaria a cobrar entorn de 15.764 euros si l'afecta unERTEdel 100% a jornada completa durant tot el període d'estat d'alarma, segons un informe del Registre d'Economistes Assessors Fiscals (REAF).

En cas de guanyar30.000 euros (pagarà1.026 euros a Hisenda); 60.000 euros (pagarà1.244 euros); o 90.000 euros (pagarà1.248 euros).

Una de les solucions per evitar pagar una quantitat elevada a Hisenda la propera Renda seria, segons els experts, que els treballadors sol·licitin una major retenció de l'IRPF a les nòmines quan torni a treballar.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), per la seva banda,ha demanat al Ministeri d'Hisenda que exclogui de l'obligació de declarar a les persones que cobrin menys de 22.000 euros bruts i hagin sofert unERTEa conseqüència de la crisi del coronavirus. La Unió Sindical Obrera (ÚS), per part seva, també ha sol·licitat que elSEPEno computi com a segon pagador en aquests casos. De moment, el govern no s'ha pronunciar sobre aquest tema.

tracking