Diari Més

L'OMS alerta sobre la falta de concentradors d'oxigen per a casos greus de Covid-19

El nombre de casos globals de Covid-19 ha superat la barrera dels nou milions

El director general de l'OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus en roda de premsa.

director general, OMS, Tedros Adhanom GhebreyesusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat avui sobre la falta de concentradors d'oxigen, necessaris per a tractar els casos més greus de Covid-19, i sobre el fet que el 80 per cent del mercat està concentrat en unes poques companyies, per la qual cosa ha anunciat mesures per facilitar el subministrament.

«Molts països estan experimentant dificultats per a obtenir concentradors», que extreuen i purifiquen de l'aire l'oxigen necessari per tractar pacients en estat crític o greu que no poden obtenir el suficient en respirar, ha explicat el director general de l'OMSTedrosAdhanomGhebreyesusen roda de premsa.

Tedros ha subratllat que a l'actual ritme d'un milió de nous casos globals cada setmana es necessiten uns 620.000 metres cúbics d'oxigen diaris per als pacients, equivalents a 88.000 bombones.

Ha anunciat que l'OMS ha adquirit recentment 14.000 concentradors, que enviarà a 120 països, però necessitarà uns 170.000 més en els pròxims sis mesos, valorats en uns 100 milions de dòlars.

Tedrostambé ha assenyalat que el nombre de casos globals de Covid-19 ha superat la barrera dels nou milions, i ha previst que s'aconseguiran els 10 milions la setmana vinent, a l'actual ritme d'uns 150.000 nous contagis diaris.

tracking