Diari Més

L'Estat podria tornar a declarar l'estat d'alarma si la pandèmia deriva de nou en una «situació greu»

La vicepresidenta Carmen Calvo diu que els brots actuals es poden resoldre amb les mesures ordinàries

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest divendres.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest divendres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha avançat aquest dimarts que el seu executiu podria tornar a declarar l’estat d’alarma «a una part del territori o a tot» si es torna a produir una «situació greu» fruit de l’expansió del coronavirus. Segons Calvo, no seria el cas actual, on hi ha 26 brots actiu que -segons ha dit- es poden combatre mitjançant mesures concretes com les que es van activar a la Conca d’Òdena i a un hotel a Canàries abans de la declaració.

En una entrevista a Antena 3, Calvo ha recordat que si es torna a produir una «situació greu» el govern espanyol «pot perfectament decretar l’estat d’alarma». «Tornarem a ser molt responsables», ha afirmat.

En tot cas ha apuntat que els brots que hi ha actualment a l’Estat «en principi no necessiten mesures més enllà de les sanitàries i un retorn a les fases on hi havia algunes limitacions». «Els brots formaran part de la nostra realitat i el que cal és rapidesa», ha dit.

En aquest sentit ha afirmat que malgrat que «hi haurà brots» l’important ser tenir-los controlats el més ràpid possible, «perquè l’important és la rapidesa i el rastreig dels contactes».

tracking