Diari Més

Illa i Ábalos defensen el triple control de seguretat als aeroports: «Per demà ja esperem 100 vols d'arribada»

El ministre de Transports: «No es tracta d'un pla improvisat, està molt treballat i consensuat»

Illa i Ábalos defensen el triple control de seguretat als aeroports: «Per demà ja esperem 100 vols d'arribada»

Illa i Ábalos defensen el triple control de seguretat als aeroports: «Per demà ja esperem 100 vols d'arribada»efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han defensat aquest dissabte el triple control de seguretat als aeroports en les hores prèvies a l'arribada dels primers viatgers procedents dels països de l'espai Schengen. «No es tracta d'un pla improvisat, està molt treballat i consensuat dins la Unió Europea», ha assegurat Ábalos des de l'aeroport de Barajas. «Per demà ja esperem 100 vols d'arribada a tota la xarxa Aena», ha continuat el ministre de Transports, que ha tornat a detallar els tres controls que hauran de passar els passatgers. «Un serà de temperatura, l'altre serà una declaració responsable de salut i el tercer un filtre visual per part d'un metge», ha enumerat Ábalos.

«Estem intentant que no es produeixi un col·lapse als aeroports per l'aplicació d'aquest triple tràmit. Tenim prevista l'ampliació i el reforç del personal», ha manifestat el ministre de Transports i Mobilitat. «Si un d'aquests tres controls primaris dona negatiu, passem a un segon control a càrrec de Sanitat Exterior. Comptem amb 600 efectius a tot el territori espanyol, que s'han vist reforçats amb 100 treballadors més que aniran augmentant a mesura que anem obrint més fronteres a partir de l'1 de juliol», ha continuat el ministre de Sanitat. «A nivell europeu s'està treballant per veure quins països poden viatjar a Espanya i la UE. És possible que la propera setmana ja podrem conèixer aquesta llista», ha reflexionat en veu alta Illa.

«Madrid no pot anticipar el missatge que per Barajas pot venir el mal»

Davant les crítiques provinents de la Comunitat de Madrid, Ábalos s'ha mostrat contundent i taxatiu. «Aquest és un protocol molt treballat i no improvisat amb la precipitació de 2 o 4 dies», ha etzibat el ministre de Transports i Mobilitat, que ha assenyalat que s'ha reunit amb fins a quatre ministres de Transport de la Unió Europea –Alemanya, França, Itàlia i Països Baixos- per tal de pactar-lo i consensuar-lo. «Les directrius aprovades no estan tancades i poden variar. En aquesta fase preliminar, Barajas s'ha ofert com a aeroport pilot d'aquesta experiència», ha comentat Ábalos, que ha apuntat directament contra Ayuso i les seves crítiques per la reobertura «prematura» de l'espai aeri i reclamant més controls a Barajas.

«No es pot fer unilateralitat a l'espai Schengen. Madrid, ciutat oberta però segura, no pot anticipar un missatge que per Barajas pot venir el mal», ha carregat el ministre de Transports i Mobilitat. «És molt contradictori apostar perquè Madrid recuperi l'activitat econòmica i no aportar cap solució. Al final, sembla que la gent no vol assumir responsabilitats», ha insistit en la seva crítica Ábalos. «Agraeixo la col·laboració i l'entrega. Necessitarem els esforços de la Comunitat de Madrid i per això els seus serveis de Salut hauran d'estar a l'alçada», ha conclòs el Ministre de Transports i Mobilitat.

tracking