Diari Més

Els nou brots de coronavirus actius a Espanya, «sota control»

En l'últim mes i mig s'han detectat i controlat un total de 34 brots, que han afectat 982 persones

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Els nou brots de coronavirus que actius a Espanya «sota control»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest divendres que els nou brots de coronavirus que romanen actius en aquest moment a Espanya i que afecten 82 persones estan «sota control».

En roda de premsa en el Palau de la Moncloa, Illa ha afegit que en l'últim mes i mig s'han detectat i controlat un total de 34 brots, que han afectat 982 persones i que han estat controlats.

El sistema de vigilància, ha afegit, ha permès detectar adequadament aquests brots i «actuar amb contundència i molt aviat per a controlar-los i donar-los per superats».

Els 34 brots detectats en l'últim mes i mig són de diferents àmbits, segons fonts de Sanitat. Nou d'ells estan associats a escorxadors, hi ha alguns associats a temporers agrícoles que van ser contagiats a França o s'han traslladat entre províncies i alguns a treballadors d'empreses espanyoles que tenien relació amb Lisboa, on va haver-hi un recent brot de COVID.

Així mateix, va haver-hi un en una granja de visons a Terol i algun associat a festes o a l'àmbit sanitari, segons les fonts, que recalquen que la capacitat de detecció i control de la malaltia en aquest moment fa molt difícil que es produeixi transmissió comunitària.

Salvador Illa i FernandoSimón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, han precisat en la roda de premsa la definició de brot, que es considera així quan es detecten tres casos o més entre la població i un quan es tracta d'unsolointern d'una residència.

Simónha reconegut que la precarietat laboral pot afavorir un mal ús d'equips de protecció, però ha incidit en què aquests treballadors, temporers i treballadors d'empreses càrnies, són un grup social que sol conviure fora del treball i en una situació molt precària.

«Actuar amb responsabilitat en aquesta fase és la clau», ha indicat el ministre de Sanitat qui ha confiat en la capacitat de les comunitats autònomes per a detectar i controlar els brots que puguin aparèixer en la denominada nova normalitat.

«Crec que podem tenir una certa garantia que podem prevenir molt, detectar gairebé tot i controlar també gairebé tot, la qual cosa no vol dir que baixem la guàrdia a cap dels nivells», ha conclòs.

tracking