Diari Més

Un metge de Parla: «Es denegarà el llit als pacients que més risc de morir tenen»

L'Hospital Infanta Cristina de la ciutat assegura que es tracta d'una simulació davant una possible catàstrofe  

Façana de l'Hospital Infanta Cristina de Parla .

Hospital Infanta Cristina de ParlaWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital Infanta Cristina de Parla ha assegurat que el vídeo difós aquest dijous pel diari El País, en el qual un metge dóna instruccions sobre com actuar amb els ancians al centre durant la pandèmia de Covid-19, forma part de «una sessió interna de simulació d'escenari de catàstrofe a l'inici de la pandèmia», celebrada el passat 18 de març.

En el vídeo, publicat avui a la web d'El País, un metge es dirigeix al seu equip per a dir que les UCI de la Comunitat de Madrid podrien col·lapsar en tot just 48 hores i que s'anava a «denegar el llit als pacients que més risc de morir tenen». «Necessitem reservar-la per als que més anys de vida podem salvar».

De fet, en el vídeo s'escolta a aquest metge assegurar que als ancians que arribaven de les residències «se'ls està donant teràpia per a infecció bacteriana i si és unCovid, mala sort».

Segons l'Hospital Infanta Cristina, el vídeo pertany a una sessió clínica d'un internista del centre celebrada «abans del pic de la pandèmia» i en ella «se simulaven les diferents possibilitats que podien ocórrer» i les «diferents maneres d'actuar segons l'escenari d'inici de la pandèmia».

«Com a simulació que era, no estava subjecta a cap protocol ni directriu específica», han dit a Efe fonts de l'Hospital Infanta Cristina de Parla, des del qual han assegurat que la Comunitat de Madrid no ha dictat cap instrucció amb criteris d'edat per a l'accés a les UCI dels hospitals de la regió.

En aquest sentit, han subratllat que la base de dades de les UCI de Madrid durant la pandèmia entre l'1 de març i el 30 d'abril recull que es van atendre a al voltant de 2.600 pacients ambCovid, amb un rang d'edat que va dels 18 als 98 anys, i que la Conselleria de Sanitat va triplicar el nombre de llits de vigilància intensiva, passant de 540 llocs a 1.900.

En un acte celebrat el passat 7 de juny a l'Hospital Infanta Cristina, el seu gerent CarosMingo, va assegurar que al centre es va utilitzar «un criteri fonamentalment clínic per a decidir l'ingrés o no a l'hospital» dels pacients procedents de les residències.

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha respost a aquesta informació d'El País al seu compte de Twitter, amb un missatge en el qual assegura que «no eren instruccions», sinó una «sessió interna».

«Després del viscut, dels moments tan durs afrontats, els hospitals de Madrid han de defensar-se de filtracions i faules. Això no eren instruccions sinó una sessió interna entre metges per analitzar tots els escenaris possibles de pandèmia», ha deixat escrit la presidenta regional.

tracking