Diari Més

Un altre brot a Alemanya obliga a posar en quarantena a 700 persones

Aquests nous brots qüestionen la gestió de les autoritats dels estats federats afectats

Treballadors alemanys en una de les indústries afectades.

Un altre brot a Alemanya obliga a posar en quarantena a 700 personesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els prop de 700 habitants d'un bloc de cases de Gotinga (centre d'Alemanya) estan des d'avui en quarantena, després de ser verificats uns 100 contagis amb COVID-19 en aquest edifici, indiquen les autoritats.

La mesura ha estat adoptada en considerar-se que entre els habitants de la totalitat del bloc hi ha una alta probabilitat d'infecció per contacte directe amb els veïns.

Amb això la taxa de contagis en l'última setmana en aquesta ciutat se situa en 44,86 per 100.000 habitants; és a dir, fregant els 50 per 100.000 habitants, topall a partir del qual es considera que s'han d'establir paràmetres especials.

Aquest brot segueix al detectat aquesta setmana en set blocs de cases del popular districte berlinès de Neukölln, on van quedar en quarantena 370 llars.

Al costat d'aquests casos entre edificis d'habitatges s'ha desfermat l'alarma al país per les infeccions aparegudes entre treballadors d'escorxadors i plantes de productes carnis. El cas més recent a Gütersloh, a l'oest del país, amb 650 positius, segons van alertar ahir les autoritats sanitàries del Land de Renània del Nord-Westfàlia, on es troba aquesta ciutat.

S'estima que el còmput de contagis podria ser superior, ja que en aquesta empresa càrnia, Tönnies, han treballat fins a 7.000 persones en els últims temps.

La planta va quedar tancada anit, mentre es tracta d'identificar a totes les persones que hagin estat en contacte amb els afectats, siguin companys o familiars.

Desescalada qüestionada

Aquests nous brots qüestionen principalment la gestió de les autoritats dels estats federats afectats, a les quals competeix implementar les mesures relacionades amb la pandèmia, siguin les restriccions o l'aixecament d'aquestes.

Renània del Nord-Westfàlia, amb 18 milions d'habitants, ha adoptat en tot el procés una línia més laxa que altres Länder, malgrat ser el segon estat federat més afectat per la pandèmia, després de Baviera.

La canceller alemanya, Angela Merkel, ha tractat de consensuar amb els poders regionals línies comunes, encara que en última línia l'aplicació de les mesures competeix a aquests.

Alemanya en el seu conjunt ha reactivat pràcticament tota la seva vida pública i econòmica. Fins ara, al país es van verificar 187.764 contagis, segons xifres de l'Institut Robert Koch (RKI), competent en la matèria. 174.100 són pacients recuperats, mentre que la xifra de víctimes mortals se situa en 8.856.

tracking