Diari Més

Gestors del 061 i tècnics del SEM descontents per no rebre compensació per la Covid-19

La CGT denuncia que han treballat sense equips de protecció en condicions precàries i sense parar

Pla detall de les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

SEM, ambulancia, emergències, successosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gestors d'emergències del 061 i Tècnics d'Emergències Sanitàries del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i subrogats s'han queixat aquest dijous que no estiguin inclosos en la compensació per la Covid-19. La CGT denuncia que han treballat sense equips de protecció en molts casos, en condicions precàries i sense parar. En un comunicat, el sindicat remarca que durant els primers 21 de la pandèmia es van atendre des de la central de coordinació 52.000 trucades per dia, el que comporta també l'entrada de reclamacions, seguiments, enviament de recursos i activació d'altres serveis, i tot sense reforços.

«Personal atenent sense parar reclamacions de dispnees severes a les quals no arribava el recurs o no s'havien valorat encara, o que simplement seguien en cua en una altra línia esperant que fossin atesos». Així ha resumit la CGT la feina dels gestors del 061 en les primeres setmanes de la pandèmia.

«Però segons vostès no som sanitaris. Això sí, en els certificats expedits per a la mobilitat de la plantilla, allà sí que ho posa en gran: servei bàsic i essencial per a la ciutadania en l'àmbit de l'atenció sanitària», ha reblat el sindicat.

tracking